Lexus LF-Z Electrified: Αυτόνομο με steer-by-wire, για μια νέα εποχή (+video)

Με το ηλεκτρικό concept Lexus LF-Z Electrified οι Ιάπωνες μπαίνουν σε μια νέα εποχή και μας επιφυλάσσουν high-tech εκπλήξεις στο άμεσο μέλλον.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
Lexus LF-Z Electrified 2021

Αδιαμφισβήτητα βρισκόμαστε σε ένα σημείο στο χρόνο όπου πολύ λίγα πράγματα μπορούν να μας εκπλήξουν πραγματικά στην εξέλιξη αλλά και τις τεχνολογίες που βλέπουμε στον κόσμο των τεσσάρων τροχών, έναν κόσμο που έχει πάρει ανεπιστρεπτί τον ηλεκτρικό δρόμο της αυτοματοποιημένης οδήγησης. Το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται στο πότε και με ποιο τρόπο αυτές οι τεχνολογίες θα περάσουν και στην παραγωγή και ίσως ποιος κατασκευαστής θα είναι πιο έτοιμος για να τις εφαρμόσει πρώτος. Αφορμή για να μοιραστώ αυτές τις σκέψεις με εσάς είναι σίγουρα το νέο Lexus LF-Z Electrified concept που παρουσίασε η ιαπωνική εταιρία, ένα hi-tech ηλεκτρικό μοντέλο που έρχεται για να μας δείξει το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της. Σύμφωνα με τη Lexus οι πρώτες “σελίδες” αυτού του κεφαλαίου δεν θα αργήσουν να κάνουν κάνουν την εμφάνιση τους καθώς οι Ιάπωνες ετοιμάζονται να παρουσιάσουν και δύο νέα μοντέλα, εντός του 2021. Μέχρι τότε πάμε να γνωρίσουμε καλύτερα τον προπομπό ονόματι Lexus LF-Z Electrified.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο Lexus LC 500 από τη Libery Walk

Το LF-Z Electrified αποτελεί μια “προεπισκόπιση” των πραμάτων που θα δούμε από τη Lexus μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Ένα διάστημα κατά το οποίο οι Ιάπωνες θα παρουσιάσουν συνολικά 20 εντελώς νέα αλλά και ανανεωμένα μοντέλα, μεταξύ των οποίων τα δέκα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, PHEV αλλά και υβριδικά με τη Lexus να κάνει είσοδο και σε νέες κατηγορίες. Ο όμιλος της Toyota φαίνεται πως αρχίζει να παίρνει πιο σοβαρά τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, αλλά και τα plug-in υβριδικά και τα μεσοπρόθεσμα πλάνα της Lexus είναι η απτή απόδειξη.


Το νέο concept μας δείχνει και την εξέλιξη της σχεδιαστικής γλώσσας που θα ακολουθήσουν οι Ιάπωνες η οποία παρουσιάζεται εντυπωσιακή στο LF-Z Electrified με την “τραβηγμένη” προς τα πίσω καμπίνα και την κάτι παραπάνω από έντονη κλίση της οροφής στο πίσω μέρος. Παράλληλα απουσιάζει και η χαρακτηριστική μεγάλη γρίλια των Lexus στη μάσκα του concept όχι όμως και το σχήμα της που συνεχίζει να καθορίζει τις γραμμές του εμπρός μέρους.

Το νέο concept βασίζεται σε μια ολοκαίνουρια πλατφόρμα που εξελίχθηκε αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα και σύμφωνα με τη Lexus φέρνει σε ένα “πακέτο” την υψηλή τεχνολογία των υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων της με τη δυναμική συμπεριφορά των μοντέλων που έχουν ως συνθετικό του ονόματος τους το “F”, όπως είναι το LFA. Ντεμπούτο κάνει και το νέο ηλεκτρικό σύστημα 4κίνησης Direct4 που αξιοποιεί τους τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες του concept και μοιράζει ανάλογα τη δύναμη μεταξύ του εμπρός και του πίσω “άξονα” αλλά και μεταξύ των τροχών.

Διαβάστε επίσης: Νέα έκδοση Lexus RC F Fuji Speedway

Οι Ιάπωνες έδωσαν αρκετά λεπτομερή στοιχεία αναφορικά με τα χαρακτηριστικά του μοντέλου τους, κάτι σπάνιο από οποιονδήποτε κατασκευαστή, που μάλλον δείχνει ότι το LF-Z Electrified βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης και δεν αποτελεί “απλά” ένα concept.

Το μήκος του μεγάλου σε μέγεθος crossover φτάνει στα 4.880 χλστ., το πλάτος του στα 1.960 χλστ., ενώ το ύψος είναι 1.600 χλστ. Το μεταξόνιο φτάνει παράλληλα στα 2.950 χλστ., ενώ το βάρος στους 2,1 τόνους.

Το αμιγώς ηλεκτρικό concept φέρει υγρόψυκτη συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου χωρητικότητας 90 kWh, η οποία προσφέρει 600 χλμ. αυτονομίας κατά το πρότυπο WLTP.

Για την κίνηση του concept φροντίζουν τέσσερις ηλεκτρικοί κινητήρες συνολικής απόδοσης 543 ίππων και 700 Nm που μπορούν να το επιταχύνουν από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε τρία δευτερόλεπτα.

Για μένα προσωπικά το highlight στο αυτόνομης οδήγησης LF-Z Electrified είναι το steer-by-wire σύστημα διεύθυνσης. Με λίγα λόγια ξεχάστε την παραδοσιακή φυσική κρεμαγιέρα και καλωσορίστε ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα διεύθυνσης χωρίς φυσική σύνδεση τροχών και “πηδαλίου” αφού αυτά τα δύο επικοινωνούν μεταξύ τους με καλώδιο. Δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται σε αυτοκίνητο αλλά αυτή είναι μάλλον η πρώτη φορά που το βλέπουμε σε αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με δυνατότητα αυτοματοποιημένης οδήγησης, κάτι που αναμένεται να γίνει κανόνας τα επόμενα χρόνια.

Ναι ξέρω ακούγεται κάπως, περίπου όπως όταν ακούσαμε για πρώτη φορά το “πέρασμα” της αυτοματοποιημένης οδήγησης από την θεωρία στην πράξη σε πραγματικές συνθήκες. Φαίνεται ωστόσο να είναι κάτι αναπόφευκτο και σύμφωνα και με τα λεγόμενα της ιαπωνικής εταιρίας δεν θα αφαιρέσει από την οδηγική εμπειρία αλλά θα την ενισχύσει, ενώ καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας και τα brake-by-wire,  throttle-by-wire και shift-by-wire συστήματα που έχουν βρει το δρόμο τους εδώ και αρκετά χρόνια ακόμη και σε προσιτά συμβατικά αυτοκίνητα.

Το steer-by-wire σύστημα θα “ερμηνεύει” επί της ουσίας τις προθέσεις του οδηγού για αλλαγή κατεύθυνσης, αφαιρώντας από την εξίσωση όλες τις ανεπιθύμητες πληροφορίες και δονήσεις από τον δρόμο, με στόχο να φτάνει στα χέρια του οδηγού μόνο αυτό που πραγματικά μετράει για μια “συναρπαστική οδήγηση” σύμφωνα με τη Lexus. Επίσης το ηλεκτρονικό σύστημα διεύθυνσης εξαλείφει και τις στροφές του τιμονιού από άκρη σε άκρη, αφού μισή στροφή φτάνει για να φτάσουν οι τροχοί στη μέγιστη γωνία τους από την μια μεριά στην άλλη.

Επόμενο σημείο που πρέπει να σταθώ στο Lexus LF-Z Electrified είναι η σχεδίαση του ταμπλό του, η οποία δεν θα ήταν εφικτή σύμφωνα με τη Lexus σε ένα μοντέλο με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης. Οι Ιάπωνες ονομάζουν τη νέα concept πρόταση του “Tazuna cockpit” με το Tazuna να μεταφράζεται σε… “χαλινάρια” από τα ιαπωνικά. Οι τρεις οθόνες που απαρτίζουν τον πίνακα πληροφοριών του οδηγού έχουν οδηγοκεντρική προσέγγιση και βρίσκονται σε ύψος στο φυσικό οπτικό πεδίο που τις κάνει εύκολα “προσβάσιμες” στα μάτια, ενώ στη φαρέτρα περιλαμβάνεται και HUD επαυξημένης πραγματικότητας.

Ο οδηγός αλληλεπιδρά με τα συστήματα και τις οθόνες είτε με τη φωνή είτε μέσω της αφής ενώ πίσω από το Tazuna cockpit “κρύβεται” τεχνητή νοημοσύνη που μαθαίνει από τις συνήθειες του οδηγού και πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα ως προς τον προσφερόμενο έλεγχο, αφού επιτρέπει ακόμη και τη συνδεσιμότητα με “έξυπνα” σπίτια και οικιακές συσκευές.

Η προηγμένη τεχνολογία συνδυάζεται φυσικά και με προηγμένες λύσεις στην ασφάλεια. Παράδειγμα τα πτυσσόμενα χερούλια στις πόρτες που λειτουργούν με την αφή και μέσω αισθητήρων δεν επιτρέπουν στην πόρτα να ανοίξει από μέσα, αν έρχεται διερχόμενο όχημα.

Δείτε περισσότερα για το νέο Lexus LF-Z Electrified concept στο ακόλουθο video και πείτε μας πώς σας φαίνεται!

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: [email protected]