“Μαθήματα ιστορίας” ξανά στα μουσεία της Ferrari

Τα ευχάριστα νέα από τη Ferrari συνεχίζουν να έρχονται με τους Ιταλούς να ανοίγουν ξανά τα μουσεία τους σε Modena και Maranello.

Βρείτε μας στο
Ferrari μουσεία Maranello

Σχεδόν τρεις μήνες έμειναν κλειστά τα δύο μουσεία της Ferrari σε Modena και Maranello λόγω των περιοριστικών μέτρων που πάρθηκαν στη γειτονική Ιταλία ελέω κορωνοϊου.

Έπειτα και από την επανέναρξη της λειτουργίας των εργοστασίων τους, οι Ιταλοί μας ανακοινώνουν και την επιστροφή στην κανονικότητα για τα μουσεία τους που παρουσιάζονται έτοιμα να υποδεχθούν εκ νέου τους επισκέπτες τους λαμβάνοντας παράλληλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για όλους.

Τα νέα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία της υγείας των επισκεπτών αλλά και τους προσωπικού δεν βρίσκονται απλά σε συμφωνία με τις οδηγίες της ιταλικής κυβέρνησης αλλά τις υπερβαίνουν και είναι εν μέρει σύμφωνα και με το πρόγραμμα “Back on Track” των Ιταλών.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η Ferrari δεν “ψήνεται”‘ ακόμη για αμιγώς ηλεκτρικά

Στις εισόδους των μουσείων έχει τοποθετηθεί θερμικός ανιχνευτής για τη μέτρηση της θερμοκρασίας των επισκεπτών. Αν κάποιος από αυτούς βρεθεί με πυρετό τότε δεν του επιτρέπεται η είσοδος αλλά μπορεί να προγραμματίσει ξανά την επίσκεψη του, χωρίς επιπλέον κόστος εισόδου.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική εντός των μουσείων με μόνη εξαίρεση τα παιδιά ηλικίας κάτω των έξι ετών. Για την παροχή μασκών στους επισκέπτες υπεύθυνη είναι η ίδια η Ferrari που τις μοιράζει δωρεάν, ενώ σημάδια στο πάτωμα των μουσείων βοηθούν το κοινό να τηρεί τις απαραίτητες αποστάσεις.

Με τον αριθμό των επισκεπτών που επιτρέπεται να υπάρχει κάθε φορά εντός του μουσείου να έχει περιοριστεί σε σχέση με την προ κορωνοϊού εποχή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν online το εισιτήριο αλλά και την ώρα που θα επισκεφτούν τα μουσεία.

Τέλος, και ως ελάχιστο φόρο τιμής στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας η είσοδος γι αυτούς στα μουσεία των Ιταλών είναι δωρεάν με επιπλέον εκπτώσεις και για τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών τους.

Το παράδειγμα της Ferrari θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και τα ελληνικά μουσεία που θα ανοίξουν ξανά στις 15 Ιουνίου.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr