Νέα BMW Concept 4 δείχνει το σχεδιαστικό μέλλον της μάρκας

Η BMW παρουσίασε στην Φρανκφούρτη το νέο της πρωτότυπο Concept 4, το οποίο διαθέτει στοιχεία που θα δούμε σε μελλοντικά μοντέλα της βαυαρικής μάρκας.

Βρείτε μας στο

Την έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης διάλεξε η BMW προκειμένου να παρουσιάσει το Concept 4, ένα αυτοκίνητο που σκοπό έχει να μας ανοίξει την πόρτα στο… στούντιο σχεδιασμού των Βαυαρών. Και αυτό γιατί διαθέτει στοιχεία που σύμφωνα με τους ιθύνοντες της μάρκας θα τα συναντήσουμε σε μελλοντικά μοντέλα παραγωγής.

Σε γενικές γραμμές πρόκειται για ένα αρκετά εντυπωσιακό αυτοκίνητο, το οποίο μας δείχνει πως θα μπορούσε να είναι η επόμενη BMW Σειρά 4, ενώ οι Γερμανοί σχεδιαστές λένε πως έχουν αντλήσει στοιχεία από το παρελθόν της μάρκας και συγκεκριμένα από τα 328 και 3.0 CSi.

Το βασικότερο χαρακτηριστικό του BMW Concept 4 εκτός φυσικά από τις έντονα ανάγλυφες επιφάνειές του είναι η μάσκα εμπρός, η οποία είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Ξεκινά από το καπό, λίγο κάτω από το σήμα της μάρκας και κατεβαίνει χαμηλά στον εμπρός προφυλακτήρα.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού Domagoj Dukec δήλωσε πως “η μάσκα ήταν ανέκαθεν σημαντική για την BMW και στην περίπτωση του Concept 4 στέκεται με αυτοπεποίθηση στο εμπρός μέρος και ξεχωρίζει από όλα τα άλλα αυτοκίνητα”.

Μερικά ακόμη σημαντικά, σχεδιαστικά στοιχεία, εκτός από τη μάσκα εμπρός, αποτελούν τα Laser φώτα αλλά και οι εξωτερικές κάμερες που έχουν πάρει τη θέση των καθρεφτών.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν τεχνικές πληροφορίες για την BMW Concept 4.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr