Νέα τεχνολογία της Hyundai για απολύμανση καμπίνας

Μία νέα τεχνολογία διαρκούς απολύμανσης ετοιμάζει η Hyundai για την καμπίνα των αυτοκινήτων. Δείτε τις «αρετές» των ειδικών λαμπτήρων...

Βρείτε μας στο

Δεδομένης της έξαρσης του νέου ιού COVID-19, αλλά και της αυξημένης χρήσης του αυτοκινήτου το τελευταίο διάστημα, η Hyundai ετοιμάζει μία νέα τεχνολογία για την απολύμανση της καμπίνας. Κύριο συστατικό του συστήματος είναι η υπεριώδης ακτινοβολία.

Η νέα, πολλά υποσχόμενη τεχνολογία, χρησιμοποιεί ειδικούς λαμπτήρες UltraViolet (UV). Τοποθετούνται στην οροφή του αυτοκινήτου και ενεργοποιούνται όταν δεν υπάρχουν επιβάτες εντός του οχήματος. Αυτό συμβαίνει γιατί η υπεριώδης ακτινοβολία είναι βλαβερή για το δέρμα. Η λειτουργία των συγκεκριμένων λαμπτήρων απολυμαίνει τις επιφάνειες με τις οποίες έρχεται σε επαφή, όπως το τιμόνι, τα καθίσματα, το ταμπλό και τα πατάκια.

Διαβάστε επίσης: Το κρυφό μήνυμα στο σήμα της Hyundai και η αλλαγή του λόγω κορωνοϊού

Οι συγκεκριμένοι λαμπτήρες είναι κάτι καινοτόμο για τον τομέα της αυτοκίνησης. Ωστόσο χρησιμοποιούνται συχνά σε ανελκυστήρες νοσοκομείων, αλλά και σε σταθμούς του μετρό. Εννοείται πως τα συγκεκριμένα φωτιστικά σώματα είναι ελεγμένα από την ιατρική κοινότητα και η εφαρμογή τους έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματική.

Επιπλέον, ιδιαίτερα θετικό είναι το γεγονός πως οι συγκεκριμένοι λαμπτήρες μειώνουν το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμοσφαίρα. Έτσι, η καμπίνα θα διατηρείται αποστειρωμένη και η ποιότητα του αέρα θα αναβαθμιστεί αισθητά. Η Hyundai δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε θα δούμε στην παραγωγή τη συγκεκριμένη τεχνολογία.