Νέο Bronco Overland concept, η χαρά της περιπέτειας

Για να τιμήσει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση κλασικών Bronco στη Β. Αμερική η Ford δημιούργησε ένα νέο concept με βάση τη νέα γενιά.

Βρείτε μας στο
Ford Bronco Overland concept

Ford Bronco Overland concept ονομάζεται η νέα “πρόταση” για το σκληροτράχηλο αμερικάνικο off-roader, το οποίο παρουσιάζεται έτοιμο για περιπετειώδη εξερεύνηση ακόμη και στα πλέον απομακρυσμένα σημεία.

Το Overland concept βασίζεται φυσικά στην ολοκαίνουρια γενιά του Bronco και έκανε την εμφάνιση του στην ετήσια συγκέντρωση των ιδιοκτητών Bronco την Bronco Super Celebration (Ανατολή) που λαμβάνει μέρος αυτές τις ημέρες στην πόλη Townsend στο Tennessee των Η.Π.Α. και έχει και την υποστήριξη της αμερικάνικης εταιρίας.

Διαβάστε επίσης – Ford Bronco: Επιστροφή με κάθε επισημότητα

Το concept βασίζεται στην 4θυρη έκδοση “Badlands” και φέρει την υψηλής απόδοσης ανάρτηση για εκτός δρόμου αναζητήσεις High-Performance Off-road Stability Suspension (H.O.S.S.) με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Bilstein ζάντες 17 ιντσών της Fifteen52 και ελαστικά διαμέτρου 35 ιντσών της BFGoodrich με διαστάσεις 315/70.

Στον εξοπλισμό “επιβίωσης” περιλαμβάνεται επίσης εργάτης στο εμπρός μέρος, ο οποίος έχει τοποθετηθεί σε ειδικό προφυλακτήρα και φυσικά η πτυσσόμενη σκηνή που βλέπουμε στην οροφή της Yakima πάνω στην εργοστασιακή σχάρα του Bronco. Βλέπουμε επίσης LED μπάρα φωτός αλλά και έξι ακόμη LED φωτιστικά σώματα της Rigid που έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρουν ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Διαβάστε επίσης – Νέο Ford Bronco Sport το μικρό αχαλίνωτο… πουλάρι

Εντός ή Frod έχει τοποθετήσεις μικρό ψυγείο, ένα κιτ μαγειρέματος αλλά και ένα φουρνάκι με το ψυγείο να κάθεται πάνω σε πτυσσόμενο μηχανισμό για την ευκολότερη εκμετάλλευση του. Το “σετ” συμπληρώνεται από το απαραίτητο τραπεζάκι και καρέκλες και το concept αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα για όλους εκείνους που θέλουν να εξατομικεύσουν το Bronco τους.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr