Νέος, πρωτοποριακός αερόσακος από τον όμιλο Hyundai

Ο όμιλος Hyundai παρουσίασε ένα νέο είδος αερόσακου ο οποίος είναι πλευρικός και τοποθετείται ανάμεσα στον οδηγό και τον συνοδηγό.

Βρείτε μας στο

Το νέο αυτό είδος αερόσακου που παρουσίασε ο όμιλος Hyundai έχει ως σκοπό του να προστατέψει οδηγό και συνοδηγό από την μεταξύ τους επαφή, σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που η ίδια η Hyundai έδωσε στην δημοσιότητα, ο αερόσακος μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού του οδηγού και του συνοδηγού έως και 80%, ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Κατασκευαστών Αυτοκινήτου, 45% των πλάγιων συγκρούσεων προκαλεί τέτοιου είδους τραυματισμούς.

Ο αερόσακος, ο οποίος είναι τοποθετημένος από την δεξιά πλευρά του καθίσματος του οδηγού, έχει ένα ειδικό υλικό το οποίο ονομάζεται tether και τον καθιστά ικανό να διατηρήσει το σχήμα του ακόμη και έπειτα από σφοδρή πλευρική σύγκρουση.

Ο αερόσακος αυτός θα βοηθήσει τα μοντέλα των Hyundai και Kia να συνεχίσουν τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στις δοκιμές πρόσκρουσης τόσο του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού Euro NCAP όσο και το αμερικάνικου οργανισμού NHTSA.

Αξίζει να σημειώσουμε πως είναι ήδη έτοιμος για μαζική παραγωγή και θα τοποθετηθεί από το επόμενο έτος σε μοντέλα και των δύο εταιρειών του ομίλου.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr