Nissan LEAF και e-NV200, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας της Λάρισας

Η Nissan δίνει την ευκαιρία στους δημότες της Λάρισας να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Βρείτε μας στο
Nissan LEAF ηλεκτροκίνησης Λάρισα

Με αιχμή του δόρατος τα δημοφιλή αμιγώς ηλεκτρικά LEAF και e-NV200 Evalia, η Nissan δίνει την ευκαιρία σε όσους κατοικούν στη Λάρισα να γνωρίσουν από κοντά τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης αλλά και τα οφέλη της βιώσιμης κινητικότητας.

Σκοπός αυτών των δράσεων στη Λάρισα, που φέτος υλοποιούνται στο διάστημα 16-22 Σεπτεμβρίου, είναι η ενθάρρυνση των τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης. Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2020 είναι “Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους” και το σύνθημα “Μετακινήσου υπεύθυνα!”

Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει κάθε χρόνο με ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι απέσπασε το δεύτερο βραβείο, στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων, ως αναγνώριση της προσπάθειας να εξελιχθεί σε μια πόλη φιλική στις ήπιες μετακινήσεις. Εξάλλου είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που υλοποιεί έργα του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, με εμφανή αποτελέσματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια της Θεσσαλίας έχει εντάξει στον στόλο των οχημάτων της ένα Nissan LEAF, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος EnerNETMob.

Διαβάστε επίσης: Το νέο Nissan Z Proto κοντά στην παραγωγή (+video)

Το Nissan LEAF, αποτελεί την αιχμή του δόρατος της στρατηγικής Intelligent Mobility της Nissan, καθώς διαθέτει τεχνολογία που το καθιστά την βέλτιστη επιλογή αγοράς στην κατηγορία του. Τώρα, με την μπαταρία των 62 kWh που προσφέρει έως 528 χλμ. σε αστικό κύκλο οδήγησης, κατά το πρότυπο WLTP, το LEAF προσφέρει στον οδηγό του μια ασφαλή και “πράσινη” εμπειρία οδήγησης. Με μισό εκατομμύριο LEAF να έχουν ήδη πωληθεί σε όλο τον κόσμο, ολοένα και περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές ανακαλύπτουν τα πλεονεκτήματα LEAF.

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Nissan φέρει πλήθος νέων, καινοτόμων τεχνολογιών, όπως το Nissan ProPILOT, το ProPILOT Park και το e-Pedal, τα οποία αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλή στους αγοραστές του. Μόλις πρόσφατα, το Nissan LEAF απέσπασε πέντε αστέρια από το Green New Car Assessment Program, τη νέα πρωτοβουλία της Ευρώπης για την προώθηση της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών, για φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα. Επιπλέον, το LEAF έχει λάβει βαθμολογίες ασφάλειας 5 αστέρων, τόσο από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (Euro NCAP), όσο και από το Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων της Ιαπωνίας.

Το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο βαν Nissan e-NV200 συνδυάζει τα χαρακτηριστικά του βραβευμένου μοντέλου της ιαπωνικής εταιρίας με αυτά του κορυφαίου LEAF, προσφέροντας στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις ένα ελαφρύ φορτηγό μηδενικών εκπομπών ρύπων που χαρακτηρίζεται από περίσσεια λειτουργικότητα.

Διαβάστε επίσης: Αντίστροφη μέτρηση για το Nissan GT-R Final Edition των 720 ίππων

Στην προσπάθεια των επιχειρήσεων να βελτιώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, το συγκεκριμένο βαν αποτελεί βασικό πυλώνα για τη Nissan, στο πλαίσιο της ευρύτερης δέσμευσης της μάρκας για την μείωση των εκπομπών ρύπων και της ηχητικής ρύπανσης στα αστικά κέντρα, από μεταφορές προϊόντων αλλά και προσώπων.

Αντικατοπτρίζοντας με μεγάλη ακρίβεια τις πραγματικές συνθήκες οδήγησης, το αναβαθμισμένο Nissan e-NV200 υποβλήθηκε σε δοκιμές WLTP, και προσφέρει έως και 301 χλμ. αυτονομίας σε συνθήκες πόλης, με μία μόνο φόρτιση. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση της ακτίνας οδήγησης άνω του 60%, σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά και επιτρέπει στους οδηγούς να οδηγούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έχοντας τη δυνατότητα να συνδεθούν με το εκτεταμένο Ευρωπαϊκό δίκτυο Ταχείας Φόρτισης CHAdeMO.

Χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία μπαταριών με το νέο Nissan LEAF και χωρίς να έχει αυξηθεί το μέγεθος της μπαταρίας, οι κάτοχοι του e-NV200 δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσουν κανένα συμβιβασμό στο χώρο ή τη χωρητικότητα του φορτίου. Για τους επαγγελματίες που επιθυμούν να μετακινήσουν τους επιβάτες ή πλήρωμα , το e-NV200 Evalia αποτελεί την ιδανική επιλογή.

Η Nissan προσφέρει τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της, που τώρα μπορούν αποκτηθούν από ιδιώτες και επαγγελματίες (ταξί, αστικές διανομές κ.α.), με σημαντικά κίνητρα και οφέλη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που πρόσφατα θέσπισε η κυβέρνηση.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr