Ο μικρός «αδερφός» του Koenigsegg One:1 (+video)

Θα μπορούσε να βρίσκεται στη γκάμα της Koenigsegg ένα τριθέσιο όχημα 700 κιλών; Δείτε το νέο project του σχεδιαστή θυγατρικής της σουηδικής φίρμας...

Βρείτε μας στο

Με την έλευση του νέου Gemera, η Koenigsegg έφτασε αισίως στα τρία μοντέλα παραγωγής. Ωστόσο υπάρχει όραμα και για ένα τέταρτο, που θα βρίσκεται στη βάση της γκάμας και θα ακολουθεί τα χνάρια του Koenigsegg One:1.

Δημιουργήθηκε στα πλαίσια διπλωματικής άσκησης του Esa Mustonen. Πρόκειται για ένα μέλος της εταιρείας RAW Design House, θυγατρική της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο νεαρός οραματίζεται ένα αυτοκίνητο με τη φιλοσοφία της One:1, μόνο που τα χαρακτηριστικά του περιορίζονται στους 700 ίππους και τα 700 κιλά.

Διαβάστε επίσης: Alfa Romeo από τον σχεδιαστή της Koenigsegg Gemera

Το εικονιζόμενο όχημα είναι ένα φουτουριστικό concept, με μονοκόκ πλαίσιο, κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από ανθρακονήματα. Σχεδιάστηκε με έντονες γραμμές και απουσιάζουν πλήρως οι επιφάνειες με καμπύλες. Η καμπίνα είναι τριθέσια, η αρχιτεκτονική της παραπέμπει στη θρυλική McLaren F1 και κάθε επιβάτης έχει μπροστά του μία οθόνη.

Ο Esa Mustonen αναφέρει ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα μπορούσε να αποτελεί την «entry-level» επιλογή στη γκάμα της Koenigsegg. Σχετικά με τα μηχανικά μέρη, ακριβώς πίσω από τους επιβάτες θα μπορούσε να τοποθετηθεί ο ολοκαίνουριος κινητήρας που είδαμε και στην Gemera. Πρόκειται για τον ισχυρότερο τρικύλινδρο του πλανήτη, είναι 2λιτρος twin-turbo κινητήρας και ζυγίζει μόλις 70 κιλά.

Gemera: Το πρώτο 4θέσιο Koenigsegg, με 1.726 ίππους! (+video)

Τέλος, όπως τονίστηκε και στη δημοσίευση της RAW Design House, ο Christian Von Koenigsegg παρακολουθούσε στενά την εξέλιξη της σχεδίασης του συγκεκριμένου project. Λέτε να δούμε στο μέλλον ένα τριθέσιο μοντέλο μόλις 700 ίππων από τη σουηδική φίρμα;