Οι ξεχωριστοί τεχνίτες Takumi της Mazda (+video)

H Mazda μας αποκαλύπτει ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τους δικούς της τεχνίτες Takumi που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πήλινη μοντελοποίηση των αυτοκινήτων της.

Βρείτε μας στο
Mazda Takumi

Η λέξη Takumi στην ιαπωνική κουλτούρα δεν χρησιμοποιείται απλά για να περιγράψει έναν τεχνίτη. Χρησιμοποιείται για να διαχωρίσει από τους υπόλοιπους εκείνους τους τεχνίτες που, με την αφοσίωση και την “τριβή” τους με μια τέχνη, έχουν φτάσει στα ύψιστα επίπεδα “έκφρασης” της. Αυτό ακριβώς ισχύει και για τους Takumi της Mazda που έχουν αφοσιωθεί πλήρως στην κατασκευή μοντέλων από πηλό και παίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου ενός μοντέλου των Ιαπώνων. Ας δούμε τι μας λέει η Mazda για τους δικούς της Takumi.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Mazda2 SKYACTIV-G 1.5 M Hybrid (+Official Traction Video)

Στην Ιαπωνία και στη Γερμανία, στα κέντρα έρευνας & σχεδιασμού της Mazda, οι σχεδιαστές, οι υπεύθυνοι εξέλιξης, και οι Takumi τεχνίτες των πήλινων μοντέλων (Takumi clay modellers) δίνουν πνοή στα σχέδια όλων των νέων μοντέλων της Mazda. Οι Takumi συμβολίζουν τη δεξιότητα και την ακρίβεια και αντιπροσωπεύουν τη μακρά παράδοση της χειροτεχνίας στην Ιαπωνία. Στη Mazda δουλεύουν κυρίως με τον πηλό και το μέταλλο. Αυτό που χαρακτηρίζει όλους τους τεχνίτες, είναι η βαθιά αγάπη και η πίστη στην τέχνη τους.

Διαβάστε επίσης – Mazda MX-5 Coupe: Το αυτοκίνητο που δεν έγινε ποτέ… (+video)

Από τον πηλό στα αυτοκίνητα
Χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τις αφαιρετικές τους ικανότητες, οι διαμορφωτές του πηλού με τον τίτλο Takumi, αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν αυτοκίνητο από ένα κομμάτι πηλό. Λίγοι τεχνίτες πηλού έχουν κερδίσει τον τίτλο Takumi, λόγω των σημαντικών διαφορών τους σε ικανότητες και ταχύτητα έναντι των υπολοίπων συναδέλφων του. Η Mazda αναφέρει χαρακτηριστικά πως ένας τεχνίτης πηλού χρειάζεται 4 εβδομάδες για να δημιουργήσει ένα μικρό ομοίωμα, 8 εβδομάδες για ένα μοντέλο κλίμακας 1:4 και 6 μήνες για ένα ομοίωμα σε κλίμακα 1:1

Από την πλευρά του ένας Takumi μοντελιστής χρειάζεται περίπου μόλις το 25% σε χρόνο και μπορεί να τελειώσει τις παραπάνω εργασίες ως εξής:

-1 εβδομάδα για ένα μικρό ομοίωμα
-2 εβδομάδες για ένα ομοίωμα πηλού σε κλίμακα 1:4
-2 μήνες για την ολοκλήρωση ενός μοντέλου σε κλίμακα 1:1

Από την ιδέα έως την ολοκλήρωση, σε ένα ομοίωμα 1:1 απασχολείται μια πλήρως στελεχωμένη ομάδα για περίπου ένα χρόνο. Και ενώ στη φάση εξέλιξης ενός νέου Mazda δημιουργούνται πολλά μοντέλα από πηλό, ένα μόνον είναι αυτό που θα καταλήξει να γίνει η έμπνευση για το μοντέλο παραγωγής.

Οι μοντελιστές Takumi λειτουργούν εντελώς αυτόνομα και είναι σε θέση να δημιουργήσουν και να κατασκευάσουν μια δεδομένη φόρμα χωρίς να χρειάζεται να συνεργαστούν στενά με τους πραγματικούς σχεδιαστές.

Στα κεντρικά της Mazda στην Ιαπωνία υπάρχουν μόνο τρείς μοντελιστές που φέρουν τον τίτλο του Takumi με τους τεχνίτες του πηλού να φτάνουν σε αυτό τον τίτλο έπειτα από περίπου 20 χρόνια ασχολίας και έχοντας τελειοποιήσει τις δεξιότητες τους σε διαφορετικές θέσεις. Η Mazda υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία εκμάθησης για αυτή την τέχνη με τους μοντελιστές του πηλού να ξεκινούν ως μαθητευόμενοι.

Οι Takumi της Mazda έχουν εξαιρετικά βαρύ ρόλο στη διαμόρφωση των μοντέλων των Ιαπώνων καθώς η τελική φόρμα από πηλό γίνεται ψηφιακό τρισδιάστατο μοντέλο μόνο όταν το χειροποίητο μοντέλο από πηλό επιτύχει την απόλυτη ισορροπία.

Στην Ιαπωνία είναι βαθιά ριζωμένη η πεποίθηση ότι η καλλιτεχνική ομορφιά επιτυγχάνεται μόνο με τη δύναμη και την ακρίβεια των ανθρώπινων χεριών. Για αυτό η Mazda εξακολουθεί να δίνει τόσο μεγάλη αξία στις χειρωνακτικές διαδικασίες, και στην τεχνική των Takumi – και χρησιμοποιεί, όσο καμία άλλη αυτοκινητοβιομηχανία, τον πηλό στην εξέλιξη των μοντέλων της.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr