Ποια μάρκα αυτοκινήτου είχε κέρδη 1.2 δις. εν μέσω κορωνοϊού;

Ο COVID-19 δημιούργησε τρομερά προβλήματα σε πολλές φίρμες. Φαίνεται, όμως, ότι υπήρξαν και εξαιρέσεις, όπως η Porsche που πέτυχε σημαντικά κέρδη...

Βρείτε μας στο

Μπορεί η έξαρση της πανδημίας να δημιούργησε τις χειρότερες συνθήκες για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά υπήρξαν και εξαιρέσεις με εταιρείες που πέτυχαν εντυπωσιακά κέρδη. Μία εξ’ αυτών είναι η Porsche, η οποία «καλπάζει» με εντυπωσιακούς ρυθμούς.

Διαβάστε επίσης: Η Toyota δεν γλίτωσε από την πτωτική τάση της αγοράς, το ‘α εξάμηνο του 2020

Το πρώτο εξάμηνο του 2020 ολοκληρώθηκε με μία πτώση στις πωλήσεις της τάξης του 12,4%. Αυτό το ποσοστό σε απόλυτους αριθμούς μεταφράζεται σε 116.964 πωλήσεις νέων οχήματα. Σε αυτό το διάστημα, μπορεί η παγκόσμια οικονομία να δεχόταν πλήγμα, αλλά η Porsche πούλησε 4.480 Taycan και 16.919 Porsche 911 (αύξηση κατά 2,2%).

Η Cayenne ήταν το πιο δημοφιλές μοντέλο με συνολικά 39.245 παραδόσεις, ενώ 34.430 μονάδες του Macan παραδόθηκαν σε πελάτες. Από το σύνολο των 111.964 αυτοκινήτων, τα 32.312 πωλήθηκαν στην ευρωπαϊκή αγορά.

Έρευνα Η.Π.Α.: Ποια εταιρεία είναι «πρωταθλήτρια» στις ανακλήσεις;

«Στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, υποφέραμε σημαντικά το πρώτο εξάμηνο του 2020. Στην Κίνα και σε άλλες ασιατικές αγορές όπως η Κορέα και η Ιαπωνία, τα πράγματα έχουν ήδη επανέλθει στην κανονικότητα εδώ και μερικές εβδομάδες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Lutz Meschke, αρμόδιος για την οικονομική ανάπτυξη και τα κέρδη της Porsche AG.