Πρώτα σχέδια από το νέο SUV της Skoda

Η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία δημοσιοποίησε την ονομασία του SUV, το οποίο θα παρουσιαστεί στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης

Βρείτε μας στο

Το τρίτο αυτοκίνητο που παρουσιάζουν οι Τσέχοι στα SUV ονομάζεται Skoda Kamiq. Όπως ανακοίνωσε η Skoda, η λέξη Kamiq έχει ως βάση της τη γλώσσα των Εσκιμώων Ινούιτ, οι οποίοι κατοικούν στη Γροιλανδία και το Βόρειο Καναδά, και μεταφράζεται ως  “κάτι που ταιριάζει απόλυτα, σαν δεύτερη επιδερμίδα, σε κάθε κατάσταση”. Είναι προφανές, ότι η μάρκα θέλει με αυτή την ονομασία, να αναδείξει τον πολυχρηστικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Στα πρώτα στοιχεία του Skoda Kamiq, ξεχωρίζει το γεγονός ότι είναι βασισμένη στην πλατφόρμα MQB που χρησιμοποιείται πλέον στα αυτοκίνητα του VW Group, καθώς επίσης και ότι είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσον αφορά σε συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Με το Kamiq, η Skoda διευρύνει ακόμη περισσότερο τη γκάμα της στην εν λόγω κατηγορία, πλαισιώνοντας τα ήδη υπάρχοντα Skoda Karoq και Skoda Kodiaq. Κοινός παρονομαστής; Η διατήρηση μιας κοινής λογικής στην ονοματοδοσία, που έχε κοινό πρώτο και τελευταίο γράμμα το “K” και το “Q” αντίστοιχα, καθώς και η πηγή έμπνευσης από την Αλάσκα.

mm
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

E-mail: ndouzinas@traction.gr