Πώς θα μπορούσε να είναι ο διάδοχος του Volvo C30; (+video)

Το Volvo C30 δε γνώρισε ποτέ μεγάλη εμπορική επιτυχία, ίσως λόγω της σχεδίασης του πίσω μέρους. Μήπως του αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία;

Βρείτε μας στο

Από τις πρώτες ημέρες της παρουσίασης του εν έτει 2006, το Volvo C30 χαρακτηρίστηκε από διφορούμενες απόψεις σχετικά με τη σχεδίασή του. Πώς θα μπορούσε άραγε να είναι η σύγχρονη εκδοχή του;

Το σουηδικό μοντέλο έμεινε στην παραγωγή μέχρι το 2013, όπου και αντικαταστάθηκε από το V40. Από τότε δεν υπήρξε κάποιος διάδοχος, μιας και τα νούμερα των πωλήσεων δεν ήταν ικανοποιητικά. Ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής, του οποίου το κανάλι ονομάζεται «TheSketchMonkey» δημιούργησε ένα σύγχρονο Volco C30.

Διαβάστε επίσης: Πως θα ήταν ένα σύγχρονο Toyota 2000GT; (+video)

Η σχεδιαστική φιλοσοφία ακολουθεί τα πρότυπα των νέων μοντέλων, ενώ το μεγάλο πίσω παρμπρίζ καταργήθηκε. Τα φωτιστικά σώματα παραμένουν στις κολώνες του αμαξώματος, αλλά έχουν γίνει πιο λεπτά και παραπέμπουν στα υπόλοιπα αυτοκίνητα της σουηδικής φίρμας. Ανασχεδιασμένος είναι και ο προφυλακτήρας, ενώ οι διπλή απόληξη της εξάτμισης ακολουθεί τη σύγχρονη τάση.

Στο πλαϊνό τμήμα έχουν καταργηθεί οι ποδιές και οι γωνίες στο πάνελ των παραθύρων έχουν γίνει πιο αιχμηρές. Τέλος, έχει μεγαλώσει η διάμετρος των ζαντών αλουμινίου.

Στο video που ακολουθεί θα δούμε τη διαδικασία της μεταμόρφωσης. Ο σχεδιαστής ξεκίνησε από το παλιό μοντέλο και έπειτα από επεξεργασία κατέληξε στην δική του, σύγχρονη εκδοχή.