Ιαπωνία: Πρώτη πτήση για το ιπτάμενο όχημα (+video)

Το πρώτο ιπτάμενο όχημα που δοκιμάστηκε δημόσια είναι γεγονός. Προέρχεται από την ιαπωνική SkyDrive και το "test drive" ήταν επιτυχές...

Βρείτε μας στο

Πριν κάποια χρόνια, το ιπτάμενο όχημα ήταν ένα μέσο που θα μπορούσαμε να συναντήσουμε μόνο σε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Πλέον έχει ολοκληρωθεί η πρώτη επίσημη δημόσια δοκιμή στην Ιαπωνία.

Διαβάστε επίσης: Drone Video από τις εργασίες στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας Ε65

Το ιπτάμενο όχημα που θα δείτε στο σχετικό video είναι προϊόν της ιαπωνικής Skydrive και ονομάζεται SD 03. Κατατάσσεται στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και το μήκος του φτάνει τα τέσσερα μέτρα. Η σχεδίασή του και ο τρόπος λειτουργίας θυμίζουν ένα τεράστιο drone, μιας και υπάρχουν οκτώ κινητήρες, δύο σε κάθε βραχίονα.

Το SD 03 καταλαμβάνει την ώρα που προσγειώνεται ένα χώρο που αντιστοιχεί σε δύο συμβατικά αυτοκίνητα. Το συγκεκριμένο θα μπορούσε να αποτελεί το μικρότερο μοντέλο της SkyDrive, μιας και μπορεί να μεταφερθεί μόνο ο οδηγός. «Πιστεύουμε ότι αυτό το όχημα θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην εξέλιξη των ιπτάμενων οχημάτων. Είμαστε οι πρωτοπόροι του είδους και θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε οχήματα που ονειρεύονται οι άνθρωποι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Takumi Yamamot, Διευθυντής Σχεδιασμού της SkyDrive.

Video: Το delivery μέσω drone είναι γεγονός

Στο video που ακολουθεί θα δούμε την πρώτη δημόσια δοκιμή τέτοιου είδους οχήματος που λαμβάνει χώρα στην Ιαπωνία. Το επανδρωμένο αυτοκίνητο απογειώθηκε, πέταξε σε μία έκταση 2,5 στρεμμάτων και προσγειώθηκε με ασφάλεια. Σκοπός είναι να δοθεί έγκριση πτήσης πέρα από τον ελεγχόμενο χώρο μέσα στο 2020. Άραγε πλησιάζει η μέρα που θα ζητάμε “άδεια απογείωσης” για να πάμε στο supermarket;