Πρωτότυπο Kia με φαντασία και… χιούμορ

Στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης η Kia παρουσίασε το νέο της πρωτότυπο αυτοκινήτου το οποίο ονομάζεται Imagine και αποτελεί τις σκέψεις της για το μέλλον της αυτοκίνησης.

Βρείτε μας στο

Την έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης διάλεξε η Kia προκειμένου να παρουσιάσει το νέο της πρωτότυπο και συνάμα το όραμά της για το μέλλον της αυτοκίνησης. Το Imagine by Kiaόπως είναι η πλήρης ονομασία του αυτοκινήτου για το οποίο ο λόγος, δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσει το όραμα της κορεάτικης μάρκας για το μέλλον, όπως αυτή το φαντάζεται, όσο και για να μας κεντρίσει την προσοχή.

Και αυτό το καταφέρνει και με το παραπάνω μέσω της ιδιαίτερης σχεδίασής του, η οποία μοιάζει να είναι διασταύρωση αμαξωμάτων διαφορετικής κατηγορίας. Σεντάν, SUV και κουπέ χαρακτηριστικά συναντά κανείς στο πρωτότυπο της Kia.

Αυτό όμως που κλέβει την παράσταση δεν είναι το αμάξωμά του, τα LED φώτα ή οι ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών αλλά το εσωτερικό του. Το τελευταίο αποκαλύπτεται με το αντίθετο άνοιγμα των θυρών. Η μεσαία κολόνα… λάμπει δια της απουσίας της, ενώ το ταμπλό είναι γεμάτο οθόνες. Πρόκειται για συνολικά 21 λεπτές οθόνες, οι οποίες καλύπτουν ουσιαστικά όλο το ταμπλό του αυτοκινήτου (δεν έχουμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο). Μάλιστα, σύμφωνα με την Kia, αυτό το χαρακτηριστικό δεν είναι κάτι που σκέφτονται να περάσουν στην παραγωγή, αλλά το έκαναν για να “τρολάρουν” άλλους κατασκευαστές που… ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το πόσες οθόνες θα έχουν στο εσωτερικό των αυτοκινήτων τους.

Όσον αφορά τα επιμέρους χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, αξίζει να πούμε πως είναι ηλεκτρικό, με τους σχεδιαστές της Kia να αναφέρουν πως χάρη στην ηλεκτρική τεχνολογία κατάφεραν να δημιουργήσουν δύο χώρους αποσκευών, έναν εμπρός και έναν πίσω.

Μάλιστα στην Kia τονίζουν πως το Imagine εφοδιάζεται με ελαστικά Goodyear Intelligrip EV τα οποία προς το παρόν είναι και αυτά πρωτότυπα και μέσω ειδικών αισθητήρων μπορούν να ανιχνεύουν το δρόμο εμπρός και σε συνεργασία με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου να προσαρμόζουν την οδική συμπεριφορά του.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr