«Ψήφος εμπιστοσύνης» στα plug-in υβριδικά από τη Mercedes

Η Mercedes-Benz εμπιστεύεται τα plug-in υβριδικά και μας εξηγεί τον λόγο. Δείτε πόσα μοντέλα αυτής της κατηγορίας θα διαθέτει μέχρι τέλος του έτους...

Βρείτε μας στο

Η Mercedes-Benz αποφάσισε να επεκτείνει ακόμα περισσότερο τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα στη γκάμα της. Θεωρεί ότι πρόκειται για την «χρυσή τομή» ανάμεσα στη συμβατική μετακίνηση και στον εξηλεκτρισμό και μας εξηγεί τον λόγο.

Εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα: Οι κατηγορίες τους και σε τι διαφέρουν μεταξύ τους

Ο κάτοχος ενός plug-in υβριδικού αυτοκινήτου μπορεί εύκολα να μετακινηθεί καθημερινά χωρίς να χρησιμοποιήσει καθόλου τον θερμικό κινητήρα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς μειώνεται το καθημερινό κόστος μεταφοράς και ταυτόχρονα δεν εκπέμπονται ρύποι σε αστικές περιοχές. Σε υπεραστικές μετακινήσεις, απολαμβάνει την ισχύ και την αυτονομία που του παρέχει ο κινητήρας εσωτερικής καύσης.

«Τα plug-in υβριδικά ενσωματώνουν τα καλύτερα των δύο κόσμων. Στην πόλη λειτουργούν μόνο ηλεκτρικά, ενώ σε μεγαλύτερες αποστάσεις επωφελούνται από την αυτονομία των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Ένας ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί πιο αποτελεσματικά σε χαμηλές ταχύτητες, ενώ ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης είναι πιο αποτελεσματικός σε υψηλότερες ταχύτητες και φορτία», εξηγεί ο Dr. Torsten Eder, Chief Engineer της Mercedes-Benz στον τομέα Drivetrains.

Διαβάστε επίσης: Πρώτη δοκιμή Mercedes GLA 200 Auto 

Η γερμανική φίρμα προσφέρει ήδη μία plug-in υβριδική έκδοση για τα μοντέλα A-Class, A-Class Saloon, B-Class, CLA, CLA Shooting Brake και GLA. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης «συνεργάζεται» με ηλεκτρικό μοτέρ και η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 218 ίππους. Ταυτόχρονα η μέγιστη ροπή των 450 Nm έρχεται από πολύ νωρίς προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις από χαμηλή ταχύτητα. Η εμβέλεια του ηλεκτροκινητήρα υπερβαίνει τα 70 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τα πρότυπα NEDC.

Στις μεγαλύτερες κατηγορίες της γερμανικής φίρμας, η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει έως και τα 100 χιλιόμετρα. Από τη C-Class έως την S-Class και από τη GLC έως τη GLE, ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να κινήσει το αυτοκίνητο με ταχύτητα έως 160 χλμ./ώρα.

Η γερμανική φίρμα γνωστοποίησε ότι επεκτείνει τη γκάμα των plug-in υβριδικών μοντέλων της. Ενδεικτικά, περισσότερες από 20 εκδόσει θα είναι διαθέσιμες έως το τέλος του 2020.