Αυτά είναι τα νέα αυτοκίνητα της Ελληνικής Αστυνομίας

Η Ελληνική Αστυνομία εμπλουτίζει το στόλο της με 59 νέα οχήματα που ενισχύουν την επιχειρησιακή της κανονικότητα ποικιλοτρόπως.

Βρείτε μας στο
Ελληνική Αστυνομία Τροχαία έλεγχοι

Ειδικότερα τα νέα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας αφορούν στην ενδυνάμωση της Άμεσης Δράσης Αττικής, ενώ στο στόλο προστέθηκαν, οχήματα μεταφοράς αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και οχήματα για τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Από τα 59 οχήματα των Hyundai, Peugeot και Citroen τα 20 είναι υπηρεσιακά αυτοκίνητα που κατανέμονται στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής και θα χρησιμοποιηθούν για τη διενέργεια περιπολιών. Αποτελούν παράλληλα δωρεά της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

Επίσης 14 συμβατικά αυτοκίνητα θα χρησιμοποιηθούν από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και αποκτήθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας

Τα υπόλοιπα 25 αυτοκίνητα που αποκτήθηκαν επίσης μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας θα χρησιμοποιηθούν από τη Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων για την μεταφορά των αστυνομικών σκύλων.

Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για να προμηθευτεί η Ελληνική Αστυνομία το επόμενο χρονικό διάστηκα περίπου 500 οχήματα διάφορων τύπων.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr