Πεντάστερα τα Mercedes G-Class, Honda CR-V, Seat Tarraco (+videos)

Ο πρώτος κύκλος των τεστ πρόσκρουσης του EuroNCAP για το 2019 περιλαμβάνει τα Mercedes G-Class, Honda CR-V και Seat Tarraco. Όλα τους πεντάστερα.

Βρείτε μας στο

Honda CR-V

Το ιαπωνικό SUV κατάφερε να αποσπάσει την κορυφαία βαθμολογία των πέντε αστεριών, στο τεστ πρόσκρουσης του EuroNCAP. Σε όλους τους επιμέρους τομείς τα πήγε πολύ καλά. Κορυφαία ήταν η συμπεριφορά όσον αφορά την προστασία ενηλίκων με 93%, ενώ στην προστασία παιδιών πήρε 83%. Η βαθμολογία του όσον αφορά τη συμπεριφορά του σε σύγκρουση με πεζούς ή ποδηλάτες ήταν στο 70%, ενώ 76% πήρε για τα συστήματα ασφάλειας που διαθέτει.

Mercedes G-Class

Το σκληροτράχηλο γερμανικό offroader απέδειξε πόσο ασφαλές είναι στα νέα τεστ πρόσκρουσης του EuroNCAP αποσπώντας πέντε αστέρια. Αυτό όμως δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο. Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο όμως ήταν να αποσπάσει βαθμολογία 78% στην προστασία ποδηλατών/πεζών, αφού ο σχεδιασμός του αμαξώματός του δεν είναι και ο πιο φιλικός για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου. Εκτός από τα πέντε αστέρια όμως, η Mercedes G-Class πήρε 90% στην ασφάλεια ενήλικων επιβατών, 83% στην ασφάλεια παιδιών και 72% για τα συστήματα ασφάλειας που διαθέτει.

Seat Tarraco

Το SUV της Seat πραγματικά διέπρεψε καθώς κατάφερε να πάρει πέντε αστέρια και 97% στην προστασία ενήλικων επιβατών. Πολύ καλά τα πήγε όμως και στις επιμέρους κατηγορίες, καθώς στην προστασία ανήλικων επιβατών απέσπασε 84%, ενώ η βαθμολογία για τη συμπεριφορά του απέναντι σε πεζούς και ποδηλάτες ήταν 79%. Την ίδια επίδοση σημείωσε και όσον αφορά τα συστήματα ασφάλειας που διαθέτει.

Αξίζει να αναφέρουμε πως και τα τρία παραπάνω μοντέλα αξιολογήθηκαν με το νέο αυστηρότερο σύστημα αξιολόγησης του EuroNCAP, με τον γενικό γραμματέα Michiel van Ratingen να δηλώνει «είναι εντυπωσιακό πως τρία νέα μοντέλα αυτού του μεγέθους είναι πεντάστερα. Ακόμα εντυπωσιακότερο όμως είναι το ότι και τα τρία εφοδιάζονται με σύγχρονα σύστημα ασφάλειας, που χαρίζουν καλύτερες επιδόσεις».

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr