Τιμές Mazda CX-5 ΜΥ 2020 για την Ελλάδα (+ videos/εκδόσεις/εξοπλισμός)

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Mazda ανακοίνωσε τις τιμές του ανανεωμένου CX-5. Ας δούμε τις εκδόσεις του και τον εξοπλισμό του.

Βρείτε μας στο

Το Mazda CX-5 πρωτοπαρουσιάστηκε το 2012 και ήταν το πρώτο μοντέλο της μάρκας που υιοθέτησε τη σχεδιαστική φιλοσοφία “Kodo – Soul of Motion” και την τεχνολογία Skyactiv. Ήταν μάλιστα το μοντέλο που εγκαινίασε νέα πρότυπα σε ότι αφορά τη δυναμική συμπεριφορά των μοντέλων της μάρκας.Δείτε επίσης: Η Mazda γιορτάζει έναν χρόνο από την επιστροφή της στην Ελλάδα

Με τη δεύτερη γενιά του CX-5 το 2017, οι μηχανικοί της Mazda δημιούργησαν ένα SUV που κατάφερε να περάσει τη φιλοσοφία “Jinba Ittai” (οδηγός και αυτοκίνητο ως ένα) και την μηχανολογική αρχιτεκτονική, σε άλλο επίπεδο. Με την προσθήκη του συστήματος G-Vectoring Control (GVC), της πρώτης ενσωμάτωσης σε μοντέλο Mazda των τεχνολογιών δυναμικής συμπεριφοράς “Skyactiv-Vehicle Dynamic”, το αυτοκίνητο έγινε πιο άνετο, πιο εκλεπτυσμένο και με καλύτερη απόκριση στις εντολές του οδηγού.

Το αναβαθμισμένο, Mazda CX-5 του 2019 δέχθηκε και τις απαραίτητες αναβαθμίσεις εστιασμένες σε δύο βασικούς τομείς: την ποιότητα του εσωτερικού και τη δυναμική συμπεριφορά. Κάπως έτσι, το CX-5 κατόρθωσε να γίνει ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της Mazda, καθώς έφτασε να εκπροσωπεί περίπου το 30% των συνολικών ετήσιων πωλήσεών της. Μέχρι σήμερα, έχουν πουληθεί πάνω από 2.870.000 μονάδες σε 130 χώρες ανά τον κόσμο και το CX-5 εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα του best seller της Mazda στην ευρωπαϊκή αγορά.

Όσον αφορά το μοντέλο του 2020 (MY 2020) που μας αφορά εδώ, αυτό στηρίζεται πάνω στο συγκεκριμένο “success story”, έχοντας δεχθεί βελτιώσεις στην εξωτερική και εσωτερική του σχεδίαση, στους κινητήρες, καθώς και στα χαρακτηριστικά της δυναμικής του συμπεριφοράς τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου. Οι τιμές του δείκτη NVH (Noise, Vibration, Harshness, στα ελληνικά δηλαδή θόρυβος, κραδασμοί, τριγμοί) και οι τεχνολογίες ασφαλείας i-Activsense, τονίζουν ακόμα περισσότερο την εικόνα του.

Πλέον η ελληνική αντιπροσωπεία της ιαπωνικής μάρκας ανακοίνωσε τις τιμές της ανανεωμένης έκδοσης του Mazda CX-5. Το ιαπωνικό SUV λοιπόν ξεκινά στην βασική έκδοση Emotion (τον εξοπλισμό της οποίας μπορείτε να δείτε πιο κάτω) από τα 27.395 ευρώ με το μοτέρ 2.0 λτ. των 165 ίππων και 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Η δεύτερη έκδοση βενζίνης είναι η 2.5 λτ. με 94 ίππους και τιμή εκκίνησης τα 46.061 ευρώ για την κορυφαία εξοπλιστική έκδοση Revolution αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και τετρακίνηση. Όσον αφορά τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, το 2.2 λτ. diesel με τους 150 ίππους ξεκινά από τα 34.919 ευρώ στην εξοπλιστική έκδοση Challenge, ενώ με το ίδιο μοτέρ στους 184 ίππους διατίθεται αποκλειστικά τετρακίνητο και με αυτόματο κιβώτιο και η τιμή του ξεκινά από τα 48.314 ευρώ για την έκδοση Revolution.

Στον εξοπλισμός τις βασικής έκδοσης Emotion περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
Ζάντες 17 ιντσών με ελαστικά 225/65 R17
Φώτα ημέρας (λαμπτήρες)
Προβολείς LED με σύστημα πλύσης
Θερμαινόμενοι πλευρικοί καθρέφτες
Πλευρικοί καθρέφτες ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι
Τμηματική αναδίπλωση πίσω καθίσματος σε αναλογία 40:20:40
Ρύθμιση κλίσης πίσω καθίσματος
LED εσωτερικός φωτισμός (Εμπρός/Πίσω/χώρος αποσκευών)
4 Ηλεκτρικά παράθυρα με φωτιζόμενους διακόπτες
Χειριστήρια στο τιμόνι
Κεντρική οθόνη, χωρισμένη σε τομείς
Είσοδος χωρίς κλειδί
Πλήκτρο εκκίνησης κινητήρα
Υπολογιστής ταξιδίου
Ηλεκτρικό χειρόφρενο (EPB) με Autohold + λειτουργία HDP
Χειροκίνητος κλιματισμός
Αισθητήρας υγρασίας
Κιτ επισκευής ελαστικού
Dynamic Stability Control με σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών
Auto Cruise control (μαζί με ρυθμιζόμενο περιοριστή ταχύτητας)
Υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα (Αυτόματο & χειροκίνητο κιβ.)
Αυτόματο κλείδωμα θυρών (ADL – Auto Door Locking)
Εξελιγμένο σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων (Advanced Blind Spot Monitoring (ABSM) με σύστημα προειδοποίησης πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας (RCTA)
Εξελιγμένο σύστημα υποστήριξης πέδησης σε πόλη (Αναγνώριση κινδύνου εμπρός) (Advanced SCBS – F) + λειτουργία αναγνώρισης πεζών
Αναγνώριση πεζών τη νύχτα

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr