Αυτόνομο αγροτικό μηχάνημα, τα κάνει όλα (+video)

Τα ζιζάνια είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τους καλλιεργητές. Το αυτόνομο αγροτικό όχημα της Naio Technologies, θα δώσει λύση χωρίς χρήση χημικών.

Βρείτε μας στο


Σύντομα η εταιρεία Naio Technologies θα προσφέρει ένα αγροτικό όχημα που θα βελτιώσει την απόδοση της καλλιέργειας.

Διαβάστε επίσης: Τα παλιά τρακτέρ παίρνουν αξία

Η γαλλική εταιρεία ειδικεύεται σε ρομποτικά μηχανήματα για τη βελτίωση της αγροτικής παραγωγής. Κατασκευάζει κυρίως αυτόνομα, αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και αυτή τη στιγμή εξελίσσει τα αγροτικά μηχανήματα του μέλλοντος. Μάλιστα, ήδη τρία οχήματα αυτού του τύπου δοκιμάζονται σε 15 διαφορετικές καλλιέργειες των Η.Π.Α., με τους Γάλλους να έχουν ήδη αυξήσει κατά 14 εκατομμύρια ευρώ το κεφάλαιο που προορίζεται για την έρευνα.

Να τονίσουμε κάπου εδώ ότι τα ζιζάνια είναι φυτά που εμφανίζονται μέσα στην αγροτική έκταση και εμποδίζουν την ανάπτυξή της καλλιέργειας. Το συγκεκριμένο αγροτικό μηχάνημα εξοπλίζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και αναπτύσσει ταχύτητα έως 4 χλμ/ώρα. Εξοπλίζεται με GPS ώστε να κινείται αυτόνομα μέσα στην καλλιέργεια. Φέρει λογισμικό το οποίο ανιχνεύει που έχουν αναπτυχθεί τα ζιζάνια και τα καταστρέφει με μηχανικό τρόπο.

Ηλεκτρικό και πλήρως αυτόνομο τρακτέρ, η χαρά του αγρότη

Τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου αγροτικού ρομπότ είναι αρκετά. Ο κάτοχος κερδίζει χρόνο και απαλλάσσεται από τη συγκεκριμένη χειρωνακτική εργασία. Επιπλέον, προστατεύεται το περιβάλλον, αφού δε γίνεται χρήση βλαβερών χημικών για τη φυτοπροστασία.

Μέχρι στιγμής, η Naio Technologies έχει δημιουργήσει τρία μηχανήματα για την αντιμετώπιση των ζιζανίων. Το πρώτο αγροτικό όχημα ονομάζεται «Oz» και προορίζεται για μικρές καλλιέργειες και θερμοκήπια. Το δεύτερο, ο Ted, χρησιμοποιείται ήδη σε αμπελώνες της νότιας Γαλλίας. Το τρίτο και τελευταίο ονομάζεται Dino, είναι η ναυαρχίδα της εταιρείας και αναλαμβάνει τα ζιζάνια μεγάλων εκτάσεων. Στο παρακάτω video θα το δούμε εν δράσει…