Υγρό πυροσβεστικού αεροσκάφους πάνω σε αυτοκίνητο. Τι θα συμβεί; (+video)

Η ορμή που έχει το πυροσβεστικό υγρό είναι ικανή να καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά της. Δείτε σε αυτό το εντυπωσιακό video πως διαλύει ένα Ford...

Βρείτε μας στο

Έχετε παρατηρήσει ότι τα πυροσβεστικά αεροσκάφη δεν επιχειρούν ποτέ κοντά σε κατοικημένες περιοχές; Βλέποντας αυτό το video θα καταλάβετε ακριβώς τον λόγο. Η κυριότερη αιτία είναι η ορμή που έχει το υγρό.

Διαβάστε επίσης: Η “Παπαστράτος” δώρισε 20 πυροσβεστικά Nissan Navara (+video)

Σε σοβαρές περιπτώσεις, όπου το νερό δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό ή η προμήθειά του απέχει πολύ από το σημείο που έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά, χρησιμοποιείται ένα διαφορετικό υγρό. Ονομάζεται επιβραδυντικό πυρκαγιάς, είναι ένα παχύρρευστο χημικό υγρό με χρωστική ουσία, ώστε να γίνεται κόκκινο και να είναι ορατό από τους πιλότους των πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Το Υπουργείο Πυροπροστασίας της Καλιφόρνια έχει δημοσιεύσει ένα ενδιαφέρον video που δείχνει την ορμή που αναπτύσσεται σε αυτό το υγρό κατά τη ρίψη. Είναι ικανή να καταστρέψει κυριολεκτικά τα πάντα στο πέρασμά του. Ακόμα και ένα αυτοκίνητο, όπως το Ford που θα δείτε στην προκειμένη περίπτωση.

Διαβάστε επίσης: Toyota Supra καταστράφηκε κατά τη διάρκεια test drive

Σε κάθε πέρασμα, ανάλογα με την χωρητικότητα του αεροσκάφους, απελευθερώνονται περίπου 4.200 κιλά του υγρό. Αυτή η ποσότητα «προσγειώνεται» σε μία έκταση μήκους περίπου 400 μέτρων και πλάτους 30 μέτρων.

Τα πλάνα που θα δείτε είναι εντυπωσιακά. Εμείς από την πλευρά μας, ευχόμαστε αυτό το καλοκαίρι να μη χρειαστεί να επιχειρήσει ούτε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος.