19χρονος κάνει απίστευτο σώσιμο στο βρεγμένο με 240 χλμ./ώρα (+video)

Για να σωθεί μια δύσκολη κατάσταση υπό βροχή, χρειάζονται τύχη και ικανότητα. Ο νεαρός οδηγός του video, προφανώς είχε και τα δύο!

Βρείτε μας στο

Με αφορμή το “σώσιμο της χρονιάς” που παρουσιάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, θυμηθήκαμε την αντίστοιχη αγωνιστική εκδοχή του, που έγινε κατά το παρελθόν, σε αγώνα της Formula 2. Πρόκειται για το “προπαρασκευαστικό στάδιο” της Formula 1, όπου συμμετέχουν πολλοί ταλαντούχοι οδηγοί. Ένας από αυτούς ήταν ο Dino Zamparelli, που σε ηλικία 19 ετών τότε, είχε αφήσει άπαντες με το στόμα ανοιχτό.

Ο Βρετανός με καταγωγή από την Ιταλία οδηγός, αγωνιζόταν στο Βέλγιο, στην περίφημη πίστα του Spa-Francorchamps. Ο αγώνας διεξάγονταν υπό βροχή, οπότε η ορατότητα ήταν ελάχιστη. Αμέσως μετά την περίφημη Eau Rouge, στροφή όπου λόγω της μεγάλης υψομετρικής διαφοράς, η έξοδος δε φαίνεται από την είσοδό της, ακολουθεί μια μεγάλη ευθεία.

Καθώς ο Dino Zamparelli επιτάχυνε και ενώ κατά δήλωσή του, κινούνταν με περίπου 150 μίλια (περίπου 241 χλμ./ώρα), σχεδόν στα μέσα της ευθείας συνάντησε ένα “τείχος” από μονοθέσια. Αδρεναλίνη στο φουλ, αντανακλαστικά να δουλεύουν στο 120% και το αποτέλεσμα, ήταν ένα επικό σώσιμο, που έμεινε στην ιστορία. Ο Zamparelli απέφυγε τα πρώτα μονοθέσια που συνάντησε και βρέθηκε στο γρασίδι. Εκεί, με ανάποδο τιμόνι σε σχεδόν full lock, πέρασε μερικά ακόμη και επέστρεψε στην πίστα.

Το μονοθέσιό του δεν ακούμπησε πουθενά, γεγονός στο οποίο σίγουρα βοήθησε και η τύχη. Όμως σε αυτό το επίπεδο και με αυτές τις ταχύτητες, η οδηγική ικανότητα και η επιλογή της σωστής ενέργειας την κατάλληλη στιγμή, παίζουν μεγαλύτερο ρόλο από την τύχη. Αν ο 19χρονος τότε πιλότος δεν είχε κάνει ακριβώς τις ενέργειες που έπρεπε, η τύχη δε θα τον είχε βοηθήσει να αποφύγει το μοιραίο, δηλαδή μια σύγκρουση με περισσότερα από 200 χλμ./ώρα!

Δείτε το video για να αποκτήσετε ιδία άποψη για την εντυπωσιακή ενέργεια του Dino Zamparelli!

mm
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

E-mail: ndouzinas@traction.gr