Ειδικότερα η Ford Racing, εν όψει της επικείμενης συμμετοχής της εταιρείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) το 2027, στην κορυφαία κατηγορία Hypercars πρόσθεσε στο ενεργητικό της τον πολύπειρο Matt Campbell, τον Nick Yelloly και τον Tom Blomqvist.
Διαβάστε επίσης: Η μάρκα αυτοκινήτου που μπήκε σφήνα σε Apple και Coca-Cola – Το βραβείο που κέρδισε
Οι τρεις αυτοί οδηγοί θα πλαισιώσουν στην ομάδα της Ford Racing τους Logan Sargeant, Mike Rockenfeller και Sebastian Priaulx, με φόντο την επιστροφή της Ford στην κορυφαία μορφή αγώνων σπορ αυτοκινήτων στον κόσμο.

Ο Matt Campbell είναι πρωταθλητής τόσο στο IMSA όσο και στο WEC. Ο Αυστραλός οδηγός διακρίνεται για την ταχύτητά του, ενώ αναμένεται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη του πρωτοτύπου με το οποίο η Ford Racing θα συμμετάσχει το 2027 στην κατηγορία Hypercars.
Διαβάστε επίσης: Μπορεί να ντριφτάρει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Η απάντηση της Ford!
O Nick Yelloly έχει ξεχωρίσει για τις επιδόσεις του σε διάφορους 24ώρους αγώνες αντοχής ανά τον κόσμο. Ο Βρετανός έχει ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου τόσο στο Le Mans στην κατηγορία LMP2 και στους 24ωρους αγώνες αντοχής σε Nürburgring και Spa, όσο και στο IMSA GTP. Έχει διακριθεί επίσης ως οδηγός εξέλιξης σε προσομοιωτή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.
Ο Tom Blomqvist έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα IMSA (DPi), είναι δύο φορές νικητής στον αγώνα Rolex 24 Daytona, καθώς και πρωταθλητής του Spa 24 Hours. Διαθέτει επίσης μεγάλη εμπειρία σε αγώνες με πρωτότυπα, μονοθέσια και GT αυτοκίνητα.
Το πρόγραμμα Hypercar αποτελεί σήμερα την ναυαρχίδα των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Ford Racing, υπό τη σκέπη της οποίας έχουν συγκεντρωθεί πλέον όλες οι δραστηριότητες της εταιρείας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο την επιτάχυνση της μεταφοράς τεχνολογίας από την πίστα στα οχήματα δρόμου της Ford.
Το πλαίσιο του Hypercar της Ford έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την ORECA. Την κίνηση έχει αναλάβει ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας V8 Coyote με χωρητικότητα 5,4 λίτρων, σχεδιασμένος και κατασκευασμένος από την Ford στο Dearborn. Ο προηγμένος αυτός κινητήρας διατηρεί στενούς τεχνολογικούς δεσμούς με τις κινητήριες μονάδες που τροφοδοτούν τόσο τα μοντέλα παραγωγής υψηλών επιδόσεων της Ford, όσο και τις αγωνιστικές Mustang GT3 και GT4.
Οι δοκιμές του πρωτοτύπου στην πίστα έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τον προσεχή Αύγουστο σε διάφορες πίστες σε όλη την Ευρώπη. Σε πρώτη φάση, η Ford Racing θα επικεντρωθεί στην απόδοση, την αξιοπιστία, την ενσωμάτωση των υβριδικών συστημάτων και την αεροδυναμική σε συνθήκες που προσομοιώνουν τους αγώνες αντοχής.
Επιπλέον λεπτομέρειες τόσο για την σύνθεση των πληρωμάτων σε κάθε πρωτότυπο όσο και για την επίσημη ονομασία του τελευταίου θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.