Ονομασία αυτοκινήτων: Από τα… σκέτα, στα ζώδια, στα ζώα, στις φυλές και τη μυθολογία!

Αυτή την φορά θα δούμε πως οι φυλές και τα ζώα αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την ονομασία μοντέλων, αλλά και ποιες εταιρείες επιλέγουν απλούς κωδικούς.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Συνεχίζουμε το αφιέρωμά μας στις ονομασίες αυτοκινήτων, αφήνοντας πίσω μας τα… ελληνικά ονόματα για να δούμε τι άλλο… σκαρφίζονται οι εταιρείες.

Νέτα-Σκέτα
Άλλοι επιλέγουν να χωρίζουν τα μοντέλα ανάλογα με το μέγεθός τους σε κατηγορίες (σειρές ή κλάσεις) και να τα ονοματίζουν σειριακά, όπως π.χ. η BMW (Σειρά 1,2,3,4,5 κλπ.), η Mercedes-Benz (Α, B, C, E-Class κλπ) και η Audi (Α1, Α2, Α3, Α4, Α5 κλπ).

Άλλοι προτιμούν να ακολουθούν ένα συγκεκριμένο μοτίβο, όπως η Peugeot που χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο τριψήφιους αριθμούς που ξεκινούν με την κλάση και λήγουν με τη γενιά του κάθε μοντέλου, ενώ στη μέση υπάρχει ο αριθμός μηδέν (π.χ. 106, 107, 205, 206, 207, 208, 2008 κλπ.) μοτίβο μάλιστα το οποίο έχει κατοχυρώσει εμπορικά ως σήμα κατατεθέν της και έτσι ανάγκασε στο παρελθόν την Porsche να μετονομάσει σε 911 την 901, όπως σχεδίαζε αρχικά να τη βαφτίσει.


Φυλές και λαοί
Υπάρχουν όμως και πολλοί που επιλέγουν συγκεκριμένα ονόματα για να βαφτίσουν τα μοντέλα τους ανάλογα κάθε φορά με το είδος, το μέγεθος και το χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Κλασικό παράδειγμα είναι τα SUV που επιδιώκουν γύρω από το όνομά τους μία αίσθηση που να προδίδει εκτός δρόμου δυνατότητες, η οποία πολλές φορές προκύπτει από φυλές ιθαγενών ή λαούς που ζουν συνήθως νομαδικά και κινούνται σε ερήμους και απόκρημνα υψίπεδα.

Την αρχή έκανε η Jeep ονομάζοντας Cherokee το εμβληματικό της SUV, δανειζόμενη τον όρο από την ομώνυμη φυλή ιθαγενών της Αμερικής, που σήμερα είναι εγκατεστημένοι στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ και αριθμούν περίπου 314.000 άτομα, σύμφωνα με την εθνική απογραφή πληθυσμού των ΗΠΑ του 2010. Οι Τσερόκι μιλούν τη γλώσσα Iroquoian και είναι η πλέον πολυπληθής από τις 566 αναγνωρισμένες φυλές ιθαγενών της Αμερικής. Οι ίδιοι αποκαλούν το λαό τους Ani-YunWiya που σημαίνει κυρίαρχοι άνθρωποι. Όσον αφορά την προέλευσή τους υπάρχουν δύο επικρατέστερες θεωρίες. Η πρώτη θέλει τους Τσερόκι να μεταναστεύουν από βορειότερες περιοχές και να κατοικούν νοτίως των Απαλαχίων. Η δεύτερη λέει πως οι Τσερόκι κατοικούσαν για χιλιάδες χρόνια στα νοτιοανατολικά της ηπείρου.

Τη σκυτάλη πήρε η Volkswagen που θέλοντας να δώσει έμφαση στις σκληροτράχηλες off-road δυνατότητες του πρώτου της SUV το βάφτισε Touareg, με το όνομα να προέρχεται από ένα βερβερικό νομαδικό λαό της Αφρικής, τους Τουαρέγκ, που ζουν στο κεντρικό και νότιο τμήμα της ερήμου Σαχάρα. Τουαρέγκ στα Αραβικά σημαίνει περιπλανώμενος, ενώ στη δική τους γλώσσα, την Ταμασέκ, ονομάζονται Ιμουχάγ. Είναι διασκορπισμένοι σε πέντε κυρίως αφρικανικά κράτη, τα οποία είναι ο Νίγηρας, το Μάλι, η Μπουρκίνα Φάσο, η Αλγερία και η Λιβύη. Ο συνολικός πληθυσμός των Τουαρέγκ αριθμεί 1.200.000 άτομα.

Στα ίδια βήματα προχώρησε και η Nissan που θέλοντας αφενός να αποδώσει στο συγκεκριμένο μοντέλο μια off-road πινελιά και αφετέρου ένα νομαδικό χαρακτήρα στο αγοραστικό κοινό που θα το επιλέξει, βάφτισε το μεσαίο της SUV Qashqai. Ο όρος είναι δανεισμένος από το λαό των Κασκάι, ένα συνονθύλευμα φυλών που αποτελείται από Τούρκους, Κούρδους, Λουρ και Άραβες. Ζουν νομαδικά κινούμενες σε διάφορες περιοχές του ορεινού νοτιοδυτικού Ιράν, μεταξύ των οποίων τα υψίπεδα του Κερμάν, τριγύρω από την έρημο Λουτ και στις επαρχίες Φαρς, Κουζεστάν και αλλού. Ο πληθυσμός τους είναι κατά προσέγγιση 800.000 άτομα και σε μεγάλο βαθμό παραμένουν ακόμη και σήμερα νομάδες βοσκοί.

Η Dodge ονόμασε το τετρακίνητο ογκώδες pick-up της Dakota από τη φυλή Ντακότα των Ιθαγενών της Βορείου Αμερικής. Οι Ντακότα, που στη γλώσσα Siouan της κοιλάδας του Μισισιπή θα πει ‘σύμμαχοι’, χωρίζονται σε δύο υποομάδες τους Santee που κατοικούν στην Ανατολική Ντακότα, την κεντρική Μινεσότα και τη βόρεια Αϊόβα και τους Yankton που κατοικούν στη Δυτική Ντακότα και στο Άνω Μιζούρι. Οι δύο αυτές ομάδες, μαζί με τους Stoney που κινήθηκαν δυτικότερα και ζουν στη Μοντάνα, τη Νεμπράσκα και στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά συνθέτουν μία ευρύτερη φυλή Ιθαγενών, τους Sioux.

H δε Seat επέλεξε να ονομάσει το μικρό επαγγελματικό βαν της Inca, θέλοντας να τιμήσει την αυτοκρατορία των Ίνκας, η οποία κατέρρευσε βίαια με την κατάκτηση του ‘Νέου Κόσμου’ από τους Ισπανούς ,υπό την αρχηγία του κονκισταδόρ Φρανθίσκο Πιθάρο.

Μυθολογία και λαογραφία
Από τους Ίνκας και το Περού θα μεταφερθούμε στο Θιβέτ και από τη Seat θα πάμε στην αδερφή εταιρεία του ομίλου Volkswagen, τη Skoda, που εμπνευσμένη από τη μυθολογία επιλέγει να ονομάσει το πραγματικά αξιόλογο SUV της Yeti, από τον περίφημο χιονάνθρωπο των Ιμαλαίων. Το ψηλό δίποδο, που συναντάμε στη θιβετιανή λαογραφία, περπατά όρθιο και καλύπτεται από γκρίζα ή λευκή γούνα, στην πραγματικότητα βασίζεται στον Γιγαντοπίθηκο, ένα προϊστορικό, ογκώδες και ψηλό, πρωτεύον θηλαστικό που ζούσε στα υγρά δάση του Βιετνάμ και της Κίνας. Το θηριώδες Γέτι που διασχίζει τα χιονισμένα βουνά και χάνεται στη χιονοθύελλα κάνει το SUV της τσέχικης φίρμας να φαντάζει ασταμάτητο εκτός δρόμου όχημα.

Παραμένουμε στο Group VAG, αλλά και στα βιβλία της μυθολογίας και συναντάμε το Volkswagen Amarok. Η VW επιλέγει να βαφτίσει έτσι το θηριώδες Pick-Up μοντέλο της εμπνευσμένη από τον περίφημο γιγαντιαίο αρκτικό λύκο Άμαροκ που βρίσκουμε στη μυθολογία των Γροιλανδών Ινουίτ. Ο μύθος θέλει τον Άμαροκ, εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους λύκους, να κυνηγάει μόνος του αντί να ανήκει σε κάποια αγέλη και μάλιστα λέγεται πως κυνηγά και καταβροχθίζει τους αφελείς ανθρώπους που βγαίνουν μόνοι για κυνήγι κατά τη διάρκεια της νύχτας. Περνώντας τέλος στην Toyota βρίσκουμε το μυθικό νησί Avalon που κατά το μύθο βρίσκεται κάπου στις Βρετανικές Νήσους και είναι γνωστό για τα μήλα του.

Τα ζώα αιώνια πηγή έμπνευσης
Το ζωικό βασίλειο αποτελούσε πάντοτε πηγή έμπνευσης του ανθρώπου, αλλά και των αυτοκινητοβιομηχανιών, οι οποίες αντλώντας δύναμη από μυώδη άγρια ζώα βαφτίζουν μοντέλα τους. Τα παραδείγματα είναι πολλά και ένα από αυτά το Urus, το δυναμικό και καλλίγραμμο SUV της Lamborghini, το οποίο δανείζεται το όνομά του από τον Ούρο ή Άουροχς, ένα αρχέγονο και εξαφανισμένο είδος άγριων βοοειδών που ζούσε σε Βόρεια Αφρική, Ασία και Ευρώπη, ενώ θεωρείται ο πρόγονος της γνωστής μας αγελάδας. Ο ούρος κατέχει περίοπτη θέση στον ανθρώπινο πολιτισμό, κυρίως λόγο της εντυπωσιακής του μορφής και της μεγάλης μυϊκής του δύναμης που προκαλούσαν δέος στον άνθρωπο από τα προϊστορικά ακόμη χρόνια. Στο παρελθόν μάλιστα ο ούρος αποτέλεσε αντικείμενο λατρείας πολλών λαών. Η δύναμη και η μορφή του ζώου αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την ιταλική φίρμα που έτσι κι αλλιώς έχει στο έμβλημά της έναν ταύρο.

Πολλά ακόμη ζώα -κυρίως αιλουροειδή- έχουν εμπνεύσει κατασκευαστές, είτε για την ίδια τους τη φίρμα (π.χ. Jaguar), είτε για το λογότυπό τους (π.χ. Ferrari), είτε για τα ονόματα μοντέλων τους (π.χ. Subaru Leone). Έτσι ακριβώς έπραξε και η πολυαγαπημένη του γράφοντος DeTomaso με τα δύο της μοντέλα, τον πάνθηρα και το χαιτοφόρο της λύκο, Pantera και Guara. Μιλώντας για λύκους να θυμηθούμε και το Lupo της Volkswagen, η οποία πέραν των λύκων, αγαπάει τις αλεπούδες, εξ’ ου και το Fox, τα κουνέλια καθώς στην αμερικανική αγορά το Golf ονομάζεται Rabbit, τα κουνάβια απ’ όπου και το Iltis και βέβαια τα σκαθάρια, με το θρυλικό της Beetle (ή Kafer) να έχει γράψει τη δική του ιστορία στην αυτοκίνηση. Η Renault αρκείται στο Kangoo, ενώ η Toyota στο Tercel που είναι ο Πετρίτης, ένα από τα πλέον γνωστά είδη γερακιού. Ιδιαίτερη αδυναμία τρέφει η Ford στις ράτσες των αλόγων όπως τα Bronco και Mustang, καθώς επίσης και στα αιλουροειδή όπως τα Cougar και Puma. Τέλος, από το βασίλειο των δεινοσαύρων μας έρχεται τα Ford Raptor.

Δυστυχώς η Mitsubishi στάθηκε άτυχη όταν θέλοντας να τονίσει τον άγριο χαρακτήρα του δικού της SUV το ονόμασε Pajero, όνομα που προέρχεται από τη λεοπάρδαλη Pajero γνωστή και ως αγριόγατα της Πάμπας, ωστόσο η λέξη είναι ομόηχη στα ισπανικά με το ουσιαστικό που περιγράφει το άτομο που αυτοϊκανοποιείται και έτσι η φίρμα αναγκάστηκε τόσο στην Ισπανία όσο και στις χώρες της Νοτίου Αμερικής να το λανσάρει με την ονομασία Montero.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.