Αυτή είναι η 1η ειδική έκδοση της νέας Porsche 911!

H πρώτη ειδική έκδοση της νέας Porsche 911 είναι γεγονός με την γερμανική εταιρία να αποτίνει με αυτή φόρο τιμής σε έναν θρυλικό οδηγό αγώνων.

Βρείτε μας στο
porsche 911

Belgian Legend Edition ονομάζεται η 1η ειδική έκδοση της νέας γενιάς της Porsche 911 και γι αυτό υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος. Αυτή η έκδοση είναι αφιερωμένη στον μεγάλο οδηγό αγώνων Jacky Ickx, έναν θρύλο κυριολεκτικά και για την Porsche.

Ο 75χρονος πλέον Βέλγος με το πλούσιο αγωνιστικό παλμαρέ έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομα του με τους Γερμανούς και τις επιτυχίες τους στους αγώνες αντοχής έχοντας κερδίσει για λογαριασμό τους, μεταξύ άλλων, τέσσερις φορές τον 24ωρο αγώνα Le Mans με 936/956.

porsche 911

Στην έκδοση Belgian Legend, που χρησιμοποιεί ως βάση της μια νέα 911 Carrera 4S, χαρακτηριστικό γνώρισμα και κυρίαρχο στοιχείο είναι το σκούρο μπλε χρώμα “X Blue”, ακριβώς στην ίδια απόχρωση με εκείνη που χρησιμοποιεί ο Ickx στο κράνος του. Στην μεσαία “κολόνα” της πόρτας του οδηγού βλέπουμε παράλληλα τη σημαία του Βελγίου αλλά και την υπογραφή του θρυλικού οδηγού. Το σκούρο μπλε χρώμα κάνει την εμφάνιση του και στις ζάντες των 20 και 21 ιντσών, όπως και κάποιες μικρές δόσεις λευκού που επίσης έκανε την εμφάνισή του στο κράνος του Ickx.

Το εσωτερικό διακρίνεται για τις μαύρες δερμάτινες επενδύσεις του που φέρουν γκρι ραφές για το ταμπλό, τις πόρτες και τις επενδύσεις πίσω από τα εμπρός καθίσματα. Στα καθίσματα βλέπουμε επίσης στα προσκέφαλα κεντημένο το “911”, ενώ και η πλάτη τους φέρει επένδυση από δέρμα. Το αυτόγραφο του Βέλγου παρουσιάζεται και στο δερμάτινο κεντρικό υποβραχιόνιο, ενώ στα ανθρακονημάτινα μαρσπιέ αναγράφεται επίσης η έκδοση. Η εικόνα ολοκληρώνεται από το κλειδί της 911 στο ίδιο χρώμα με το αυτοκίνητο. υπογεγραμμένο και αυτό από τον Ickx.

Η ιδέα για αυτή την πρώτη ειδική έκδοση της νέας γενιάς της 911 από τον εισαγωγέα της Porsche στο Βέλγιο, D’ieteren και η παραγωγή θα περιοριστεί στα μόλις 75 αυτοκίνητα. Όσοι πιστοί προσέλθετε.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr