Δημοτικό σχολείο “φωνάζει” Stop στα ατυχήματα! Το ακούτε;

Όσο πιο μικρά τόσο πιο καλά! Έτσι σκέφτηκαν οι άνθρωποι του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου στην Χαλκιδική και κατάφεραν να φτιάξουν το δικό τους Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής!

Βρείτε μας στο
Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Όλυνθος Χαλκιδική

Μόνο από μικροί μπορούμε να μάθουμε κάτι σε τέτοιο βαθμό ώστε να μας γίνει δεύτερη φύση, χωρίς παράλληλα να… φτύσουμε αίμα. Το ίδιο ισχύει και για την πονεμένη ιστορία της κυκλοφοριακής αγωγής στην Ελλάδα. Την κυκλοφοριακή αγωγή κάποιοι την παίρνουν πιο σοβαρά στη χώρα μας, από ότι άλλοι και αυτό φαίνεται έμπρακτα και στην προσπάθεια των δασκάλων του Δημοτικού Σχολείο Ολύνθου στην Χαλκιδική, που δημιούργησαν το δικό τους Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, εντός του σχολείου τους.

Ίσως το πιο όμορφο από αυτή την ιστορία είναι ότι η ιδέα ξεκίνησε από μαθητή, ο οποίος βέβαια ήθελε… πίστα για ποδήλατα. Οι δάσκαλοι του πήραν αυτή την ιδέα και την μετεξέλιξαν σε πάρκο, το οποίο ολοκληρώθηκε με την οικονομική βοήθεια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Με την διαδραστικότητα που προσφέρει το εν λόγω πάρκο των 500 τ.μ. πληροί όλα τα παιδαγωγικά κριτήρια και φέρει “δρόμους” που ξεπερνούν συνολικά σε μήκος τα 170 μέτρα. Το πάρκο είναι ανοιχτό στους μαθητές του Δημοτικού αλλά και σε μαθητές άλλων σχολείων που θέλουν να λάβουν εκπαίδευση πάνω στην κυκλοφοριακή αγωγή.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί, ενώ μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του πάρκου σε αυτόν εδώ τον σύνδεσμο, που θα φανεί παράλληλα και ιδιαίτερα χρήσιμος σε εκπαιδευτικούς που θέλουν να κάνουν κάτι ανάλογο.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr