Μπαταρίες “made in China” χωρίς κοβάλτιο και νικέλιο

Μία νέα τεχνολογία εξελίσσει κινεζική εταιρεία-κολοσσός στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Έρχονται μπαταρίες χωρίς κοβάλτιο και νικέλιο...

Βρείτε μας στο

Η ηλεκτροκίνηση είναι το μεγάλο στοίχημα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίες και, αν υπάρχει ένα εμπόδιο για την ώρα, αυτό είναι οι μπαταρίες. Η κινεζική εταιρεία «CATL» είναι έτοιμη να λανσάρει ένα νέο είδος μπαταρίας για ηλεκτρικά οχήματα.

Διαβάστε επίσης: Τι διάρκεια ζωής έχει η μπαταρία ενός ηλεκτρικού και πότε χρήζει αντικατάστασης;

Αρχικά να υπενθυμίσουμε ότι οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων χρησιμοποιούν τόσο νικέλιο, όσο και κοβάλτιο. Μάλιστα, πρόσφατα ο Elon Musk πρότεινε αύξηση της παραγωγής νικελίου, ώστε να μειωθεί η τιμή των μπαταριών και κατ΄επέκταση το κόστος αγοράς για τους πελάτες του.

Σύμφωνα, όμως, με τον ανώτερο διευθυντή της CATL, η εταιρεία θα λανσάρει ένα νέο είδος μπαταρίας. Θα είναι διαφορετική από τις νικελίου-κοβαλτίου αλλά, σύμφωνα με το Reuters, δε δόθηκαν προς το παρόν λεπτομερείς τεχνικές πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης: Η αλήθεια και το παρασκήνιο, για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων 

Επιπλέον, βασικό της πλεονέκτημα είναι ότι οι μπαταρίες ενσωματώνονται απευθείας επάνω στο πλαίσιο του αυτοκινήτου. Η κινεζική εταιρεία CATL (Contemporary Amperex Technology) έχει διαγράψει μακρά πορεία στον συγκεκριμένο τομέα. Αποτελεί βασικό προμηθευτή της Tesla, ενώ πρόσφατα σύναψε σχέση συνεργασίας με τη Honda.