Έρχονται πιο σκληροπυρηνικές εκδόσεις Land Rover

Η Land Rover εξαγόρασε την βρετανική Bowler και αναμένεται να μας δώσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις αναφορικά με τις μελλοντικές ειδικές εκδόσεις των μοντέλων της.

Βρείτε μας στο
Jaguar Land Rover Bowler


Η βρετανική Bowler είναι ένας σπεσιαλίστας του είδους που εδώ και σχεδόν 35 χρόνια δημιουργεί ειδικές αλλά και αγωνιστικές εκδόσεις χρησιμοποιώντας ως βάση Land Rover και Range Rover. Η εταιρία, που ιδρύθηκε από τον Drew Bowler, είχε στενούς δεσμούς με την Land Rover σχεδόν από την αρχή. Η μεταξύ τους σχέση πήρε ακόμη πιο επίσημο χαρακτήρα το 2012 κατόπιν σχετικής συμφωνίας που οδήγησε και στη σειρά αγώνων “Defender Challenge by Bowler” μεταξύ 2014-2016.

Πλέον η Bowler ανήκει στο δυναμικό της Jaguar Land Rover και συγκεκριμένα στο γνωστό τμήμα Special Vehicle Operations (SVO) του ομίλου ως το 4ο μέλος-επιχείρηση της SVO. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει πως οι Βρετανοί κάτι… σκαρώνουν αναφορικά με τις εκδόσεις των μοντέλων τους.

Σκληροπυρηνικές εκδόσεις των Land Rover και Range Rover, βελτιωμένες και στα μηχανικά τους μέρη, δεν αποκλείεται να δουν το φως της παραγωγής στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Παράλληλα δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς και κάποιου είδους αγωνιστική εμπλοκή της Land Rover σε αγώνες τύπου Rally Raid, όπως είναι το Dakar, αφού πλέον υπάρχει διαθέσιμη τόσο η τεχνογνωσία όσο και η αγωνιστική πείρα.

“Για σχεδόν 35 χρόνια το όνομα Bowler χαρακτηρίζεται από καινοτομία και επιτυχία, με μια φήμη που σφυρηλατήθηκε από την συμμετοχή της στους σκληρότερους εκτός δρόμου αγώνες στον κόσμο. Είναι συναρπαστικό που είμαστε τώρα σε θέση να συμμετέχουμε και να χαράξουμε το μέλλον της Bowler, με την εταιρία να αποτελεί μέλος της Jaguar Land Rover. ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε την δουλειά με τους νέους μας συνεργάτες. Προσθέτοντας την εμπειρία και τις δεξιότητες τους σε εκείνες των SV, Vehicle Personalisation και Classic είναι ένα σημαντικό βήμα στην στρατηγική μας να δημιουργήσουμε μια συναρπαστική και ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών εντός της SVO.”, δήλωσε σχετικά ο Michael Van Der Sande, διευθυντής της SVO.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr