Ηλεκτρική Ford Mustang Cobra Jet με 1.400 ίππους (+video)

Η πρώτη ηλεκτρική Ford Mustang Cobra Jet είναι εδώ και αποδίδει 1.400 ίππους. Δείτε την να ολοκληρώνει το 400άρι αθόρυβα σε περίπου 8 δευτερόλεπτα...

Βρείτε μας στο

Έπειτα από την έλευση της πρώτης ηλεκτρικής Mustang, η μπλε οβάλ επανέρχεται με την αγωνιστική Ford Mustang Cobra Jet. Για πρώτη φορά στην ιστορία της φίρμας, η Ford Performance δημιούργησε ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο για «drag race». Μπορεί να μην είναι θορυβώδες, αλλά δεν παύει να είναι αποτελεσματικό.

Η ιστορία της Ford Mustang Cobra Jet ξεκίνησε τη δεκαετία του ’60, όπου συμμετείχε σε αγώνες drag κερδίζοντας πολλές διακρίσεις. Τώρα επανέρχεται με μία εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Ήταν ένα έργο πρόκληση για την ομάδα της Ford Performance και δημιουργήθηκε σε μόλις ένα αντίτυπο.

Διαβάστε επίσης: Δεν θα δούμε ποτέ την επόμενη γενιά του Ford Focus RS

Δυστυχώς δεν υπάρχουν λεπτομερείς επίσημες πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο έχει γίνει γνωστό ότι η εικονιζόμενη Ford Mustang Cobra Jet αποδίδει 1.400 ίππους και σχεδόν 1.500 Nm ροπής. Η κίνηση περνά από τον ηλεκτροκινητήρα αποκλειστικά στον πίσω άξονα.

Έτσι, οι μηχανικοί της φίρμας είναι πεπεισμένοι ότι το αυτοκίνητο μπορεί να ολοκληρώσει τα 400 μέτρα σε κάτι 8 δευτερόλεπτα. Η ταχύτητα εξόδου υπολογίζεται κοντά στα 275 χλμ/ώρα.

Διαβάστε επίσης: Τα 10 «μυστικά» της ηλεκτροκίνητης Ford Mustang Mach-E

Για πρώτη φορά, λοιπόν, έχουμε μία αμιγώς ηλεκτρική αγωνιστική Mustang. Μπορεί να ακούγεται μόνο ο ήχος της αεροδυναμικής αντίστασης όταν επιταχύνει, αλλά το video που δημοσιεύθηκε στο επίσημο κανάλι της «Ford Performance» θα σας πείσει για την αποτελεσματικότητά της. Σύντομα θα την δούμε να συμμετέχει και σε επίσημους αγώνες.