Για νέο ρεκόρ πάει η “Ιπτάμενη” Ford Mustang Shelby GT350R

Υποψηφιότητα για την πολυτιμότερη Ford Mustang όλων των εποχών βάζει μια πρωτότυπη Shelby GT350R που αναμένεται να βγει σύντομα στο σφυρί.

Βρείτε μας στο
1965 Ford Mustang Shelby GT350R

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η σταρ της μεγάλης οθόνης, η Ford Mustang του Steve McQueen από την cult ταινία δράσης “Bullit” έσπασε όλα τα ρεκόρ για το αμερικάνικο pony car, σε δημοπρασία, ένα ρεκόρ που μπορεί όμως να μην κρατήσει όσο μπορεί να περιμέναμε.

Η GT 390 του 1968 από τη διάσημη ταινία βρήκε νέο ιδιοκτήτη έναντι 3,36 εκατ. ευρώ, όμως τώρα, αυτό το νέο ρεκόρ για Mustang μοιάζει ήδη να απειλείται. Αιτία η πρωτότυπη Shelby Mustang GT350R του 1965, η σημαντικότερη Shelby όλων των εποχών σύμφωνα με τους ειδικούς καθώς πρόκειται για την πρώτη Shelby που κέρδισε αγώνα.

Η συγκεκριμένη είναι παράλληλα και η πρώτη αγωνιστική Shelby όλων των εποχών και φέρει το παρατσούκλι “Ιπτάμενη Shelby” λόγω και της σχετικής φωτογραφίας που σας παραθέτουμε στην gallery. Κέρδισε στον πρώτο αγώνα που έτρεξε το 1965, στα χέρια του Βρετανού Ken Miles, πήρε και το Εθνικό Πρωτάθλημα Η.Π.Α. (b-production) εκείνης της χρονιάς, έχει παρουσιαστεί σε δεκάδες περιοδικά και έχει κερδίσει και διαγωνισμούς κλασικού αυτοκινήτου. Έχει αναπαλαιωθεί στην αρχική εργοστασιακή της κατάσταση φέροντας τα χρώματα και τα γραφικά με τα οποία έτρεξε στον πρώτο της αγώνα, με κάποιες από τις αυθεντικές τροποποιήσεις του Shelby να είναι μοναδικές και να μην βρίσκονται σε καμία άλλη Mustang.

Η θρυλική πρωτότυπη Shelby GT350R θα βγει στο σφυρί από την Mecum Auctions στα μέσα Μαΐου στην Indianapolis των Η.Π.Α. και αναμένεται να γίνει κυριολεκτικά “πόλεμος” για την απόκτηση της που μπορεί να φέρει και νέο σχετικό ρεκόρ για την πολυτιμότερη Mustang όλων των εποχών.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr