Γιώργος Σαριδάκης: Ο Έλληνας σχεδιαστής του νέου Ford Puma

Ο Έλληνας σχεδιαστής, Γιώργος Σαριδάκης, Director, Interior and Exterior Design, Ford of Europe μας μιλά για το νέο Ford Puma.

Βρείτε μας στο

Στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ford υπάρχει ένας Έλληνας που συμβάλει δραματικά στην σχεδίαση των αυτοκινήτων της. Αυτός είναι ο Γιώργος Σαριδάκης, Director Interior and Exterior Design Ford of Europe.

Όπως χαρακτηριστικά μας εξηγεί ο Έλληνας σχεδιαστής, ο οποίος συνέβαλε αποφασιστικά με την «πένα» του στη δημιουργία του νέου Ford Puma, πρωταρχικό μέλημα της σχεδιαστικής ομάδας της Ford Ευρώπης ήταν η δημιουργία ενός πρακτικού και ευρύχωρου αυτοκινήτου με έντονη και συναισθηματική προσωπικότητα σε επίπεδο αισθητικής.

Ο ίδιος συνοψίζει σε λίγα λόγια τη συνολική σχεδιαστική φιλοσοφία του νέου Ford Puma, σχολιάζοντας:

“Η όλη ιδέα κατέληξε στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πρακτικό όχημα. Αλλά ταυτόχρονα ένα αυτοκίνητο που έπρεπε να ξεχωρίζει με το εμβληματικό προσωπείο του. Αυτό που κάνει το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι διαθέτει δυνατές αναλογίες. Είναι 55 χιλιοστά πιο φαρδύ από ένα Fiesta, για παράδειγμα”.

Δείτε εδώ τις τιμές του Ford Puma στην χώρα μας

Ευρύχωρο εσωτερικό με ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό
Η Ford, χάρη στον ευφυή και πρωτοποριακό σχεδιασμό της, κατάφερε στο νέο Puma να αξιοποιήσει ιδανικά το χώρο φόρτωσης χωρητικότητας 456 λίτρων λαμβάνοντας υπόψη την ευαισθησία αλλά και τις υψηλές απαιτήσεις των αγοραστών στον τομέα των μεταφορικών δυνατοτήτων του. Έτσι δημιουργήθηκε το MegaBox, ένας έξτρα αποθηκευτικός χώρος 80 λίτρων στο κάτω μέρος, με πλάτος, μήκος και βάθος 763, 752 και 305 χλστ. αντίστοιχα, ο οποίος είναι επενδεδυμένος με αδιάβροχο υλικό που επιτρέπει όχι μόνο το πλύσιμό του και την απομάκρυνση τυχών ακαθαρσιών, αλλά και την αποστράγγιση του νερού μέσα από μία ειδικά σχεδιασμένη οπή που βρίσκεται στο κάτω μέρος. Ο χώρος φόρτωσης του νέου Ford Puma έχει ωφέλιμο ύψος κοντά στο 1 μέτρο επιτρέποντας την φιλοξενία δύο σάκων του γκολφ σε όρθια θέση ή άλλων αντικειμένων, όπως γλάστρες με φυτά εσωτερικού χώρου. Στο ευέλικτο αυτό χώρο φόρτωσης και με τη δεύτερη σειρά καθισμάτων αναδιπλωμένη, είναι εφικτή η αποθήκευση ενός κουτιού μήκους 112 cm, πλάτους 97 cm και ύψους 43 cm.

Στο video που ακολουθεί πιο κάτω μπορούμε να δούμε τους ανθρώπους της Ford να μας μιλούν για τον σχεδιασμό του νέου Ford Puma και φυσικά τον δικό μας Γιώργο Σαριδάκη.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr