Σημάδια ζωής από την Lancia με υβριδικό μοντέλο

Η Lancia Ypsilon, το μόνο μοντέλο που προσφέρει η ιταλική φίρμα, όχι απλά αντέχει αλλά απέκτησε και υβριδική έκδοση. Δείτε κοστίζει...

Βρείτε μας στο


Μπορεί η θρυλική Lancia να εκπροσωπείται από ένα και μόνο μοντέλο, αλλά φαίνεται ότι αυτό αντέχει. Μάλιστα, πλέον αποκτά και υβριδική έκδοση ώστε να συμβαδίζει με τις τάσεις της εποχής. Lancia Ypsilon Hybrid, λοιπόν, με συνδυασμό θερμικού κινητήρα και ήπια υβριδικού 12v συστήματος.

Η mild hybrid έκδοση της Lancia Ypsilon βασίζεται στο Fiat 500, συνεπώς κάτω από το καπό υπάρχει ο ίδιος κινητήρας εσωτερικής καύσης. Πρόκειται για ένα τρικύλινδρο μοτέρ χωρητικότητας 1.000 κ.εκ της οικογένειας FireFly, το οποίο συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο.

Lancia: Η μάρκα που αρνείται να πεθάνει…

Ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από μία μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 11 Ah. Η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 70 ίππους, με τη μέγιστη ροπή των 92 Nm να εμφανίζεται στις 3.500 σ.α.λ. Έτσι, τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 14,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 163 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με την ιταλική φίρμα, το Lancia Ypsilon hybrid πετυχαίνει μειωμένη κατανάλωση σε ποσοστό 24% συγκριτικά με το μη υβριδικό μοτέρ των 1,2 λίτρων. Σε ταχύτητες κάτω των 30 χλμ./ώρα, όταν επιλεχθεί νεκρά στο κιβώτιο, ο κινητήρας απενεργοποιείται πλήρως.

Μοναδική διαφορά ως προς την εμφάνιση είναι οι σκουρόχρωμες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 15 ιντσών. Η υβριδική, όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις της Lancia, προσφέρεται αποκλειστικά στην αγορά της Ιταλίας. Στην προκειμένη περίπτωση, η τιμή εκκίνησης βρίσκεται στις 14.450€.