Οι τιμές του Mazda CX-30. Στην Ελλάδα δικίνητο και τετρακίνητο (+video)

Μετά την παρουσίαση του νέου Mazda3, σειρά έχει το Mazda CX-30, να ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα στην χώρα μας. Ας δούμε πόσο κοστίζει.

Βρείτε μας στο

Το Mazda CX-30 (διαβάστε τα πάντα για αυτό εδώ και δείτε το σε περισσότερες εικόνες) εγκαινιάζει μία νέα κατηγορία για τη Mazda, αυτή των μικρομεσαίων SUV. Με 4.395 χλστ. μήκος, 1.795 χλστ. πλάτος, 1.540 χλστ. ύψος και 2.655 χλστ. μεταξόνιο, το νέο μοντέλο τοποθετείται ανάμεσα στο Mazda CX-3 και το ήδη καταξιωμένο και δημοφιλές Mazda CX-5, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των πελατών που επιθυμούν να συνδυάσουν τις συμπαγείς και φιλικές για αστικό περιβάλλον διαστάσεις του πρώτου, με την ευρυχωρία και την πρακτικότητα του δεύτερου.

Το νέο Mazda CX-30 υιοθετεί και αυτό τη σχεδιαστική φιλοσοφία που η μάρκα ονομάζει Kodo design σε μία πιο ώριμη εκδοχή της, εμπνευσμένη και πάλι από τις πιο αγνές παραδόσεις της ιαπωνικής τέχνης, σύμφωνα με τη Mazda φυσικά.

Το εσωτερικό είναι γεμάτο τεχνολογία, ευρύχωρο εργονομικό, όπως λένε οι Ιάπωνες, ενώ η ανθρωποκεντρικότητά του εκφράζεται από την τεχνολογία που περιλαμβάνει τη θέση οδήγησης, το οπτικό πεδίο προς τα χειριστήρια HMI (Human-Machine Interface), το ποιοτικό ηχοσύστημα και το σύστημα πολυμέσων. Τα πορτμπαγκάζ είναι στα 430 λίτρα (1.406 με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων) και η απόσταση του κατωφλίου φόρτωσης είναι 731 χλστ. από το έδαφος, διευκολύνοντας έτσι την φόρτωση/εκφόρτωση.

Το νέο μικρομεσαίο SUV ενσωματώνει όλες τις τελευταίες εξελίξεις της φιλοσοφίας των μοντέλων νέας γενιάς Skyactiv-Vehicle της Mazda. Ο συνδυασμός των έξυπνων τεχνολογιών όπως είναι το σύστημα 4κίνησης i-Activ (AWD) το οποίο συνεργάζεται αρμονικά με το σύστημα G-Vectoring Control (GVC) που ρυθμίζει την κατανομή της ροπής μεταξύ των εμπρός και των πίσω τροχών, και του συστήματος GVC Plus της μπροστινής κίνησης, καθιστά ακόμα πιο εμφατικά τα χαρακτηριστικά της εμπειρίας οδήγησης με την ονομασία Jinba Ittai.

Το πακέτο ενεργητικής ασφάλειας είναι υπερπλήρες, καθώς περιλαμβάνει το i-Activsense. Κάτω από την ομπρέλα του τελευταίου βρίσκονται σύστημα παρακολούθησης του οδηγού (Driver Monitoring) και εξασφαλίζει αυξημένο επίπεδο ασφάλειας και απολαυστικές εμπειρίες οδήγησης.

Πάμε τώρα στις τιμές και τις εκδόσεις του Mazda CX-30. Στην χώρα μας λοιπόν το ιαπωνικό SUV διατίθεται με δύο μοτέρ ένα πετρελαίου 1.8 λτ. και ένα 2.0 λτ. βενζίνης σε δύο εκδόσεις. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 25.112 ευρώ για την έκδοση με τον βενζινοκινητήρα των 122 ίππων, δικίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Αν κάποιος θέλει να πάρει το CX-30 με αυτόματο κιβώτιο έξι ταχυτήτων, με τον συγκεκριμένο κινητήρα, οι τιμές του ξεκινούν από τα 30.638 ευρώ. Αυτή είναι και η τιμή της τετρακίνητης έκδοση των 122 ίππων με χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ με αυτόματο κοστίζει 33.404 ευρώ.

Το Mazda CX-30 με το ισχυρότερο 2.0 λτ. σύνολο βενζίνης των 180 ίππων ξεκινά από τα 28.725 ευρώ και από τα 33.112 ευρώ για την έκδοση με αυτόματο κιβώτιο. Οι αντίστοιχες τιμές για τις τετρακίνητες εκδόσεις είναι από 33.112 και 37.330 ευρώ αντίστοιχα.

Όσον αφορά τις εκδόσεις με τον πετρελαιοκινητήρα 1.8 λτ. των 116 ίππων, αυτές ξεκινούν από τα 27.085 ευρώ με χειροκίνητο κιβώτιο και από τα 35.283 ευρώ με αυτόματο κιβώτιο. Οι τετρακίνητες, πετρελαιοκίνητες εκδόσεις ξεκινούν από τα 35.283 ευρώ με χειροκίνητο κιβώτιο και από τα 41.328 ευρώ με αυτόματο κιβώτιο.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr