Καρότσι σούπερ μάρκετ με τεχνολογία αυτοκινήτου από τη Ford (+video)

Η Ford μας έχει αποδείξει πως προσπαθεί να περάσει την τεχνολογία που έχει αναπτύξει για τα αυτοκίνητά της και σε άλλες μορφές της καθημερινότητάς μας, όπως για παράδειγμα στα ψώνια μας.

Βρείτε μας στο


Η Ford μας έχει αποδείξει επανειλημμένος πως κάνει προσπάθειες να περάσει τεχνολογίες που χρησιμοποιεί στα αυτοκίνητά της και στις υπόλοιπες καθημερινές συνήθειές μας. Ποιος ξεχνάει εξάλλου το κρεβάτι με προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας… ή το σκυλόσπιτο με ηχομόνωση και αισθητήρα για το άνοιγμα της πόρτας;

Συνεχίζοντας σε αυτό το πνεύμα, αυτή τη φορά παρουσίασε ένα καρότσι σούπερ μάρκετ το οποίο αντλεί την έμπνευσή του από το νέο Ford Focus και διαθέτει τεχνολογία Pre-Collision Assist. Έτσι μπορεί να φρενάρει μόνο του, μόλις ανιχνεύσει πιθανό κίνδυνο πρόσκρουσης με άλλο καρότσι, άνθρωπο ή ράφι…

Αυτό η Ford το έκανε προκειμένου να απαλλάξει τους γονείς από το στρες τέτοιων καταστάσεων. Το “Self-Braking Trolley” όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο καρότσι, για το οποίο ο λόγος, άντλησε έμπνευση από προηγμένες τεχνολογίες αυτοκινήτων της – όπως εκείνες που συναντά κανείς σήμερα στη γκάμα του νέου Focus – που βοηθούν τον οδηγό να αποφύγει τα ατυχήματα στο δρόμο.

Η τεχνολογία Pre-Collison Assist είναι μία από αυτές που διαθέτει το συγκεκριμένο καρότσι. Αυτό χρησιμοποιεί μία εμπρόσθια κάμερα σε συνδυασμό με ραντάρ, προκειμένου να ανιχνεύει αυτοκίνητα, πεζούς και δικυκλιστές στο δρόμο ενεργοποιώντας αυτόματα τα φρένα, εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει στις προειδοποιήσεις.

Το πρωτοποριακό “Self-Braking Trolley” χρησιμοποιεί με τη σειρά του έναν αισθητήρα για να πετύχει ένα παρόμοιο αποτέλεσμα έχοντας την ικανότητα όχι μόνο να ανιχνεύει ανθρώπους και αντικείμενα, αλλά και να φρενάρει αυτόματα, εάν διαπιστώσει επικείμενη σύγκρουση.

Σε πρωτότυπη προς το παρόν μορφή, το επαναστατικό “Self-Braking Trolley” αποτελεί μία εφεύρεση της σειράς Ford Interventions επιστρατεύοντας για την επίλυση θεμάτων της καθημερινότητας τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί από τα αυτοκίνητα παραγωγής της Ford.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr