Το νέο Citroen C4 αποκτά ηλεκτροκίνηση και crossover στοιχεία

Η επίσημη αποκάλυψη της νέας γενιάς Citroen C4 πλησιάζει. Είναι ήδη γνωστό ότι θα προσφέρεται και με αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση...

Βρείτε μας στο

Μερικές ημέρες πριν την επίσημη αποκάλυψη, η γαλλική φίρμα δημοσίευσε τις πρώτες πληροφορίες και εικόνες της νέας γενιάς Citroen C4. Ας δούμε τι θα περιμένουμε από το φρεσκαρισμένο μοντέλο.

Citroen Ami: Το ηλεκτρικό της νέας γενιάς που δεν χρειάζεται δίπλωμα! 

Αρχικά, η Citroen προχώρησε σε μία μεγάλη αλλαγή, με τον εκπρόσωπό της στην hatchback κατηγορία να αποκτά πλέον στοιχεία που παραπέμπουν στα crossover της αγοράς. Η απόσταση του Citroen C4 από το έδαφος έχει αυξηθεί, ενώ στο χαμηλότερο μέρος του αμαξώματος υπάρχουν προστατευτικές ποδιές.

Άλλο ενδιαφέρον στοιχείο ως προς τη σχεδίαση είναι η κεκλιμένη οροφή και οι αυξημένες γυάλινες επιφάνειες. Επιπλέον, το μυώδες αμάξωμα φέρει αρκετές ακμές που διατρέχουν το αμάξωμα. Στο εσωτερικό, μία μεγάλη οθόνη αφής δεσπόζει στην κεντρική κονσόλα. Μέσω αυτής γίνεται η ενημέρωση και ψυχαγωγία των επιβατών, ενώ ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων.

Διαβάστε επίσης: Χρειάστηκαν 35 χρόνια για την αναπαλαίωση αυτού του σπάνιου Citroen (+video) 

Σημαντικό στοιχείο που επισημοποιήθηκε σχετικά με το νέο Citroen C4 είναι η διαθεσιμότητα αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης. Πρόκειται για το πέμπτο ηλεκτροκίνητο όχημα της γαλλικής φίρμας που παρουσιάζεται μέσα στο 2020. Ασφαλώς θα υπάρχει και η επιλογή κινητήρα βενζίνης ή πετρελαίου.

Η Citroen γνωστοποίησε ότι η επίσημη αποκάλυψη του νέο Citroen C4 θα γίνει στις 30 Ιουνίου, όπου και θα μάθουμε κάθε λεπτομέρεια.