Ποιο Made In France μοντέλο έχει τη μεγαλύτερη παραγωγή;

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία είναι μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως καθώς εταιρείες, ακόμη και μη γαλλικές κατασκευάζουν εκεί τα αυτοκίνητά τους. Ποιο Made In France μοντέλο όμως έχει τη μεγαλύτερη παραγωγή;

Βρείτε μας στο

Η Γαλλία αποτελεί μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις της αυτοκίνησης και όχι άδικα. Πλέον όμως δεν είναι μόνο οι γαλλικές εταιρείες που παράγουν εκεί αυτοκίνητα, καθώς εργοστάσια στη Γαλλία έχουν οι Toyota, Daimler και ο όμιλος VW, ενώ στη Γαλλία κατασκευάζεται το Nissan Micra (θυμίζουμε πως η Nissan είναι μέλος της κοινοπραξίας μαζί με τις Renault και Mitsubishi) και το Opel Grandland X (πλέον η Opel ανήκει στον όμιλο PSA). Ποιο είναι όμως το αυτοκίνητο που έχει τη μεγαλύτερη παραγωγή αυτή τη στιγμή στη Γαλλία;

Η απάντηση μας έρχεται από το στρατόπεδο της Peugeot και είναι το 3008. Το γαλλικό SUV (διαβάστε εδώ τη δοκιμή του στην πετρελαιοκίνητη έκδοση με τον 1.5 λτ. BlueHDi των 130 ίππων και το νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων) είναι το νούμερο ένα μοντέλο σε παραγωγή στη Γαλλία για το 2018.

Για να έχουμε μία εικόνα για το ρυθμό παραγωγής, αξίζει να σημειώσουμε πως καθημερινά κυλούν από το εργοστάσιο της γαλλικής μάρκας στο Sochaux 1.075 Peugeot 3008, 790 Peugeot 308 και 25 DS5. Για την ιστορία να πούμε πως το συγκεκριμένο εργοστάσιο ξεκίνησε να λειτουργεί το 1912 και από τότε έως και σήμερα έχει κατασκευάσει συνολικά πάνω από 27 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Μερικά από τα πιο σημαντικά είναι τα Peugeot 201, 203, 404 και 504.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr