Skoda: Αυτοκίνητα φτιαγμένα με ανακυκλώσιμα υλικά

Ένα φιλόδοξο στόχο έχει θέσει η Skoda που θέλει να κατασκευάζει αυτοκίνητα, τα οποία να μπορούν να ανακυκλωθούν σχεδόν στο 100% του βάρους τους.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
Skoda ανακυκλώσιμα υλικά 2022

Η χρήση ανακυκλώσιμων υλικών και κατά προτίμηση υλικών που έχουν ήδη ανακυκλωθεί μία φορά, είναι ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα των αυτοκινήτων και οι κατασκευαστές εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση. Το ίδιο κάνει και η Skoda που θέλει να υπερβεί ακόμη και τη σχετική οδηγία της Ε.Ε. και να φτάσει όσο πιο κοντά γίνεται στο 100%.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το πλάνο της Skoda προς τη βιώσιμη κινητικότητα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την οδηγία 2005/64/ΕΚ της ΕΕ, τουλάχιστον το 85% του βάρους ενός οχήματος πρέπει να είναι ανακυκλώσιμο και ένα επιπλέον 10% τουλάχιστον ανακτήσιμο από πλευράς ενέργειας. Η τσέχικη εταιρεία υπερβαίνει αυτές τις απαιτήσεις και σε συνεργασία με τοVW Group στοχεύει για την ανάκτηση ποσοστού άνω του 95% που αφορά στα υλικά και στην επαναχρησιμοποίησή τους στα μοντέλα της.

Στο τέλος του κύκλου ζωής του, ένα όχημα αποσυναρμολογείται έτσι ώστε να μπορούν να ανακυκλωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα εξαρτήματά του. Τα μέταλλα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή νέου χάλυβα και αλουμινίου για νέα χύτευση. Τα απορρίμματα γυαλιού μετατρέπονται σε νέους υαλοπίνακες ή μονωτικό υλικό από υαλοβάμβακα. Τα πλαστικά μπορούν να μετατραπούν σε νέα καθημερινά προϊόντα, όπως κρεμάστρες ρούχων ή γλάστρες.

Επί του παρόντος περίπου το 50% του υλικού εξάγεται με χρήση πυρομεταλλουργικής τεχνολογίας, σε συνεργασία με συγκεκριμένες εταιρείες ανακύκλωσης. Η Skoda χρησιμοποιεί επίσης όλο και περισσότερο ανακυκλωμένη πρώτη ύλη για την κατασκευή νέων μοντέλων, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στο Octavia, όπου σχεδόν το 1/3 των υλικών ανακυκλώνεται. Εκτός από τον χάλυβα, το αλουμίνιο και το γυαλί, η λίστα περιλαμβάνει πλαστικά και μονωτικά υλικά, τα οποία χρησιμοποιούνται ως επένδυση κάτω από το αμάξωμα, στους θόλους των τροχών και στα πατάκια.

Διαβάστε επίσης: Εντυπωσιακή τιμή για ένα “ελληνικό” Skoda Favorit με τις ζελατίνες

Επιλογή υλικών με γνώμονα την ανακυκλωσιμότητα
Ήδη από το στάδιο επιλογής υλικού για ένα νέο μοντέλο, το τμήμα Τεχνικής Ανάπτυξης της Skoda λαμβάνει υπόψη την ανακυκλωσιμότητα της πρώτης ύλης και συμμετέχει στην έρευνα με το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Liberec. Ένας στόχος είναι να αυξηθεί το ποσοστό των µεµονωµένων υλικών (monomaterials), που ανακυκλώνονται πιο εύκολα και αποτελεσματικά λόγω της ομοιογένειάς τους.

Τα παραπάνω υλικά χρησιμοποιούνται, για παράδειγμα, στην εσωτερική επένδυση, στους αεραγωγούς και ως χάλκινοι αγωγοί στις καλωδιοδέσμες. Μετά την ανακύκλωση, μπορούν να μετατραπούν σε καλύμματα καθισμάτων ή πατάκια.

Λόγω τεχνικών απαιτήσεων, η πλειονότητα των ανταλλακτικών σε ένα νέο μοντέλο είναι πλέον κατασκευασμένα από σύνθετα υλικά. Ένα παράδειγμα αποτελεί η εσωτερική επένδυση των θυρών του Octavia, όπου το 50% του σύνθετου υλικού είναι κατασκευασμένο από ανανεώσιμες πρώτες ύλες.

Τα βιοδιασπώμενα υλικά είναι σχετικά εύκολο να ανακυκλωθούν. Η Skoda έχει αναπτύξει μια κομποστοποιήσιμη μεμβράνη από άμυλο καλαμποκιού για τη συσκευασία ανταλλακτικών που αποστέλλονται από την Τσεχία στο εργοστάσιο του Pune στην Ινδία. Μετά από 3-6 μήνες χρήσης, το συγκεκριμένο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οργανικό λίπασμα, με αποτέλεσμα να εξοικονομούνται κάθε μήνα 500 κιλά πλαστικής μεμβράνης.

Βιώσιμη επεξεργασία και σχεδόν πλήρης απουσία ζωικού δέρματος
Το ζωικό δέρμα χρησιμοποιείται παραδοσιακά στο εσωτερικό των αυτοκινήτων. Για να βελτιώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του δέρματος, η Skoda στρέφεται πλέον σε βιώσιμες διαδικασίες για την επεξεργασία του, όπως χρησιμοποιώντας ένα εκχύλισμα από φύλλα ελιάς για να δώσει μία συγκεκριμένη απόχρωση στις δερμάτινες επενδύσεις που χρησιμοποιούνται στο Enyaq iV.

Επιπλέον, οι σχεδιαστές για τα εσωτερικά των μοντέλων της Skoda επιλέγουν όλο και περισσότερο υφασμάτινες ταπετσαρίες, οι οποίες αντικαθιστούν το δέρμα, για παράδειγμα, στο ταμπλό. Ανάλογα με το μοντέλο, το δέρμα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για το κεντρικό τμήμα των καθισμάτων, στο τιμόνι και μερικές φορές στον επιλογέα του κιβωτίου και στο χειρόφρενο.

Υφάσματα από μπουκάλια PET και υποπροϊόντα ζάχαρης ως υλικό πλήρωσης
Τα κατασκευασμένα από έως και 70% ανακυκλωμένα μπουκάλια PET υφάσματα είναι τώρα διαθέσιμα για τα Skoda Enyaq iV και Karoq. Αυτά μετά την ανακύκλωση μεταποιούνται σε νήματα. Τα καλύμματα καθισμάτων που περιλαμβάνονται στην έκδοση του Lodge Design Selection του Enyaq iV είναι κατασκευασμένα από αυτά τα νήματα σε συνδυασμό με φυσικό παρθένο μαλλί.

Η τσέχικη εταιρεία εργάζεται επίσης για την ανάπτυξη βιώσιμων υλικών με φυσικά συστατικά που θα εισέλθουν μελλοντικά στη σειρά παραγωγής. Αυτά περιλαμβάνουν ίνες ζαχαρότευτλου, ένα υποπροϊόν ζάχαρης που παράγεται στο Dobrovice, όχι μακριά από τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στο Mladá Boleslav. Οι ίνες τεύτλων θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία υλικών κάλυψης πλαστικών επιφανειών, ενώ ο πολτός ζαχαρότευτλων βάφεται με ειδική διαδικασία και χρησιμοποιείται για τη δημιουργία σχεδιαστικών πινελιών στην καμπίνα. Για τη συγκεκριμένη διαδικασία η Skoda έχει υποβάλει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Νέες τεχνολογίες για την βιωσιμότητα των ελαστικών και την εξοικονόμηση ενέργειας
Οι Τσέχοι ασχολούνται επίσης με το θέμα της βιωσιμότητας στην εξέλιξη των ελαστικών. Στο μέλλον, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελαστικά με υψηλή αναλογία βιώσιμων υλικών ή ελαστικά με πιστοποίηση FSC, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τα αυστηρά πρότυπα για την ποιότητα και την ασφάλεια. Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τις εταιρείες ελαστικών που συνεργάζεται.

Παράλληλα, νέες τεχνολογίες, όπως ο αποδοτικός LED φωτισμός εντός και εντός του οχήματος, τα βελτιστοποιημένα προγράμματα μετάδοσης της κίνησης (κινητήρας και κιβώτιο ταχυτήτων) και η συνεχής αναβάθμιση του λογισμικού μέσω over-the-air ενημερώσεων, εξασφαλίζουν επίσης χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και συνεπώς χαμηλότερες εκπομπές ρύπων στην τρέχουσα γκάμα των μοντέλων της Skoda. Τέλος, η προαιρετική αντλία θερμότητας που διαθέτει η τσέχικη εταιρεία ενισχύει την απόδοση της θέρμανσης και του κλιματισμού στο Enyaq iV.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.