Steyr Konzept: Και τα τρακτέρ υβριδικά (+video)

Ο εξηλεκτρισμός δεν αφορά μόνο τα επιβατικά αυτοκίνητα αλλά και τα αγροτικά μηχανήματα και το προηγμένο Steyr Konzept είναι ο προπομπός των αλλαγών.

Βρείτε μας στο
Steyr Konzpet 2021

H αυστριακή εταιρία εξέλιξε το Steyr Konzept σε συνεργασία με την FTR Industrial με στόχο να δώσει “πιθανές απαντήσεις σε πολλαπλές τάσσεις στους τομείς της καλλιέργειας, της βιομηχανίας αλλά και του περιβάλλοντος ταυτόχρονα”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Πιστεύει παράλληλα ότι τα τρακτέρ θα παραμείνουν ο πυλώνας της αγροτικής παραγωγής, αν και θα πρέπει να γίνουν και αυτά με τη σειρά τους πιο ευέλικτα, πιο αποδοτικά αλλά και πιο βιώσιμα.

Διαβάστε επίσης – Bosch: Τα αυτόνομα οχήματα είναι έτοιμα, αλλά…

Το Steyr Konzept, το οποίο είναι plug-in, φέρει τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ του διασυνδέονται, ένα για κάθε τροχό αλλά και έναν 4κύλινδρο diesel κινητήρα και μια γεννήτρια. Η ευέλικτη πλατφόρμα του τού επιτρέπει μόνο τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας που πραγματικά χρειάζεται για κάποια εργασία. το concept της Steyr μπορεί να λειτουργήσει και αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ στη λειτουργία Stealth αυτό σημαίνει και πρωτόγνωρα επίπεδα… ησυχίας που συνδυάζονται με μηδενικούς ρύπους. Το τελευταίο είναι ακόμη πιο σημαντικό όταν τέτοιου είδους μηχανήματα λειτουργούν σε “ευαίσθητο” περιβάλλον όπως είναι το αστικό.

Στην “καρδιά” του συστήματος υπάρχει μια μεγάλη συστοιχία μπαταριών που μπορεί να προσφέρει και επιπλέον ρεύμα στους ηλεκτρικούς κινητήρες, οι οποίοι με τη σειρά τους τροφοδοτούν τα υδραυλικά συστήματα του τρακτέρ, ενώ έχουν ενσωματωθεί παροχές ρεύματος 48 αλλά και 700 V. Από το Konzept δεν λείπει ούτε το σύστημα ανάκτησης ενέργειας που ενεργοποιείται όποτε είναι δυνατόν και “επιστρέφει” ηλεκτρική ενέργεια στις μπαταρίες.

Διαβάστε επίσης: MBUX Hyperscreen, η νέα υπεροθόνη της Mercedes! (+video)

Αναφορικά με την καμπίνα του Konzept η Steyr κάνει λόγο για ένα εικονικό “αγροτικό γραφείο” πλήρως διασυνδεδεμένο, στο οποίο έχει ενσωματωθεί και HUD. Σε αυτό ενσωματώνεται και ένα… drone που φέρει διάφορους αισθητήρες για το χώμα και τη σοδειά.

“Σκοπός μας είναι να δώσουμε στους αγρότες τη δυνατότητα να διαλέγουν το καλύτερο δυνατό σύστημα κίνησης για τις ανάγκες τους, αλλά και να ενσωματώσουμε πλήρως εξοπλισμό που λειτουργεί με αισθητήρες, ο οποίος θα βοηθήσει περαιτέρω στη συλλογή της σοδειάς μειώνοντας παράλληλα τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Εξίσου σημαντικό: Η ιδέα είναι να προμηθεύσουμε πιθανά συστήματα κίνησης μηδενικών ρύπων για να ωφεληθούν τόσο οι αγρότες όσο και η χρήση των μηχανημάτων στο αστικό περιβάλλον όπου οι ρύποι είναι μείζονος σημασίας”, δήλωσε σχετικά ο Christian Huber, αντιπρόεδρος του τμήματος τρακτέρ της Steyr.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr