Τα λεωφορεία που… αλληλοφορτίζονται

Ηλεκτρικά λεωφορεία έχουμε δει στην χώρα μας. Λέτε στο μέλλον να υπάρξουν και ΜΜΜ που θα αλληλοφορτίζονται; Αυτή είναι η ιδέα ενός σχεδιαστή...

Βρείτε μας στο

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα μίας ομάδας από λεωφορεία που θα είχαν την ικανότητα να φορτίζονται είτε από εξωτερική πηγή φόρτισης, είτε μέσω άλλου λεωφορείου ίδιου τύπου; Ένας σχεδιαστής μας αποκαλύπτει το όραμά του.

Διαβάστε επίσης: Το ρωσικό λεωφορείο που δεν σταματά πουθενά

Πρόκειται για τον Andy Kim, έναν ανεξάρτητο σχεδιαστή, και στις ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες βλέπουμε την ιδέα του. Το εν λόγω είδος λεωφορείου ονομάζονται «Publictube» και έχει την εξής ιδιαιτερότητα, μπορεί να συνδέεται με άλλα αμιγώς ηλεκτρικά λεωφορεία και να φορτίζει, είτε να φορτίζεται.

Ο εμπνευστής της ιδέας θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα φορτίζονται πολλά λεωφορεία μέσω μίας πηγής. Για παράδειγμα, στους τεράστιους χώρους στάθμευσης θα υπάρχει ένας φορτιστής. Τα οχήματα θα συνδέονται το ένα με το άλλο και θα γεμίζουν όλες οι μπαταρίες μέχρι να χρησιμοποιηθούν την επόμενη ημέρα.

Παράλληλα, σε τερματικές στάσεις όπου συνήθως «συναντώνται» αρκετά αστικά λεωφορεία, θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από το ένα στο άλλο ανάλογα με τις ανάγκες.

Η ηλεκτροκίνηση προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς. Μάλιστα, στη χώρα μας υπάρχουν ήδη τέτοιου είδους λεωφορεία, όπως για παράδειγμα αυτό που ανήκει στο ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου. Λέτε το επόμενο βήμα αν είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που αλληλοφορτίζονται;