Ταξινομήσεις: Top 10 μοντέλα στην Ε.Ε. Κορυφή με “άρωμα”… ιαπωνικό

Τα SUVs έκαναν ρεκόρ σε μερίδιο αγοράς στην Ε.Ε. των 27 τον Ιανουάριο που μας πέρασε, όμως ένα μικρό hatchback ήταν εκείνο που βρέθηκε στην κορυφή των ταξινομήσεων.

Βρείτε μας στο
Top 10 Ταξινομήσεις Ιανουαρίου 2021

Ο Ιανουάριος που μας πέρασε κινήθηκε πτωτικά έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2020 σε συνολικό αριθμό ταξινομήσεων στην Ευρώπη των 27 παρουσιάζοντας ένα νούμερο που μας πηγαίνει πίσω σχεδόν…40 χρόνια ελέω πανδημίας. Τον περασμένο μήνα είδαμε παράλληλα τα SUVs να γιγαντώνουν το μερίδιο των ταξινομήσεων τους και να φτάνουν στο άκρως εντυπωσιακό 44% που αποτελεί και ιστορικό ρεκόρ κατηγορίας.

Διαβάστε επίσης: Τα Top 3 μοντέλα κάθε κατηγορίας στην Ευρώπη τον Ιανουάριο του 2021

Ωστόσο το μοντέλο που βρέθηκε στην κορυφή των ταξινομήσεων στην Ευρώπη των 27 δεν είναι SUV αλλά μικρό hatchback με την έστω και προσωρινή πρωτιά να πηγαίνει στο νέο Toyota Yaris! Μάλιστα το μοντέλο των Ιαπώνων σημείωσε και μικρή αύξηση στις ταξινομήσεις του έναντι του ίδιου μήνα του 2020 κατά 3% και έφτασε συνολικά στις 18.094 ταξινομήσεις.

Στη δεύτερη θέση με ένα νούμερο πολύ κοντά σε αυτό του Yaris ακολούθησε το Peugeot 208 με πτώση -15% στις ταξινομήσεις του και 17.310 μονάδες.

Τρίτο στην κατάταξη του Ιανουαρίου ήρθε το value for money dacia Sandero με σημαντική αύξηση στις ταξινομήσεις του της τάξης του 13% για 15.922 ταξινομήσεις.

Στην τέταρτη θέση, αν και σημείωσε σημαντική πτώση -42% βρέθηκε το Volkswagen Golf με 15.227 ταξινομήσεις, ενώ πίσω του με πτώση -20% και 14.951 ταξινομήσεις είχαμε το Opel Corsa που έκλεισε και την πρώτη πεντάδα.

Πρώτο SUV στην λίστα των ευρωπαϊκών ταξινομήσεων ήταν το νέο Peugeot 2008 που σημείωσε παράλληλα εντυπωσιακή άνοδο 87% σε σχέση με τον περσινό Ιανουάριο.

Το Renault Clio κατέλαβε την 7η θέση με 14.446 ταξινομήσεις και πτώση στο -32%, ενώ στην 8η θέση βρέθηκε το Fiat Panda με 14.122 ταξινομήσεις και πτώση -16%.

Στην 9η θέση έχουμε το δεύτερο SUV στη λίστα στο “πρόσωπο” του Volksagen T-Roc που είχε την μικρότερη πτώση μεταξύ των 10 πρώτων μοντέλων με -7% και 13.896 ταξινομήσεις.

Την πρώτη δεκάδα έκλεισε η Skoda Octavia με -17% στις ταξινομήσεις του Ιανουαρίου και 13.756 μονάδες.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr