Τεχνικό: Πώς υπολογίζεται σωστά η ισχύς των υβριδικών;

Η συνδυαστική ισχύς ενός υβριδικού είναι το άθροισμα της ιπποδύναμης του θερμικού μοτέρ και του ηλεκτροκινητήρα; Η απάντηση είναι όχι, δείτε γιατί...

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Κοιτώντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός υβριδικού μοντέλου, ίσως να έχετε παρατηρήσει κάτι ασυνήθιστο. Η συνδυαστική ισχύς, τις περισσότερες φορές δεν προκύπτει με μία απλή πρόσθεση, αλλά είναι μικρότερη από το άθροισμα. Γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Τεχνικό: Τι είναι το AdBlue στα σύγχρονα diesel; (+video)

Η απλή πρόσθεση των μέγιστων τιμών ισχύος του κινητήρα εσωτερικής καύσης και του ηλεκτροκινητήρα δίνουν λάθος αποτέλεσμα στην συνδυαστική ισχύ. Ένα παράδειγμα αρκεί για να γίνει κάτι τέτοιο κατανοητό. Ας δούμε ενδεικτικά τι αναφέρει η Volkswagen για το νέο plug-in υβριδικό Touareg R.

Σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα, ο τρίλιτρος V6 κινητήρας αποδίδει 340 ίππους. Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι η μέγιστη ισχύς του ηλεκτροκινητήρα ανέρχεται στους 136 ίππους. Μη γνωρίζοντας πως γίνεται ο σωστός υπολογισμός, ο καθένας θα υπολόγιζε με μία απλή πρόσθεση ότι η συνδυαστική ισχύς είναι 476 ίπποι. Παρ΄όλα αυτά, η Volkswagen ανακοινώνει συνολικά 462 ίππους.

Γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο; Η απάντηση είναι σχετικά απλή και γίνεται κατανοητή αν παρατηρήσετε ένα διάγραμμα ισχύος. Σε ένα υβριδικό όχημα θα διαπιστώσετε κοιτώντας το διάγραμμα ισχύος ότι συνήθως σε άλλο φάσμα λειτουργίας έρχεται η μέγιστη ισχύς στον θερμικό κινητήρα και σε άλλο στον ηλεκτροκινητήρα.

Τεχνικό: Πώς λειτουργεί το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη; (+video)

Στο παράδειγμα που αναφέρω με το υβριδικό Touareg, τη στιγμή που εμφανίζεται η μέγιστη συνδυαστική ισχύς των 462 ίππων, ένας από τους δύο κινητήρες (ή και οι δύο) δεν λειτουργούν στο φάσμα μέγιστης απόδοσης. Έτσι, η συνδυαστικής ισχύς που προκύπτει είναι μικρότερη από το άθροισμα.

Μοναδική περίπτωση όπου η συνδυαστική ισχύς ισούται με το άθροισμα θερμικού μοτέρ και ηλεκτροκινητήρα είναι όταν μεγιστοποιείται η ισχύς και των δύο στην ίδια περιοχή στροφών λειτουργίας.

Παράδειγμα με διάγραμμα ισχύος στην υβριδική Porsche Panamera S E-Hybrid: 
Μέγιστη ισχύς του κινητήρα εσωτερικής καύσης 333 ίπποι στην περιοχή 5.500-6.500 σ.α.λ.
Μέγιστη ισχύς ηλεκτροκινητήρα 95 ίπποι στην περιοχή 2.200-2.600 σ.α.λ.
Μέγιστη συνδυαστική ισχύς 416 ίπποι στις 5.500 σ.α.λ. (και όχι 428 που είναι το άθροισμα).

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.