Απόσταση ασφαλείας: Ακόμα και το ένα μέτρο κάνει τη διαφορά

«Κράτα απόσταση»! Αυτή είναι μία από τις σημαντικότερες συμβουλές κατά την οδήγηση. Ώρα να γνωρίσουμε τα «μυστικά» της απόστασης ασφαλείας, αλλά και πόσα μέτρα πρέπει να κρατάμε από το προπορευόμενο όχημα.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
απόσταση ασφαλείας

Μία από τις σημαντικότερες συμβουλές για νέους οδηγούς και όχι μόνο είναι να γνωρίζουν τι είναι η απόσταση ασφαλείας και πως μπορεί να τους σώσει από πολύ δυσάρεστες καταστάσεις. Ταυτόχρονα, η σωστή απόσταση ασφαλείας μπορεί να δώσει στον οδηγό και μία δεύτερη ευκαιρία, μιας και έχει περισσότερο χρόνο ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση, να σκεφτεί την επόμενή του κίνηση και στη συνέχεια να αντιδράσει. Τι σημαίνει, όμως, «κρατώ σωστή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα»; Αρχικά να αναφέρουμε ότι η απόσταση ασφαλείας είναι ουσιαστικά η απόσταση που πρέπει να κρατάμε από το όχημα που ακολουθούμε, ώστε να μας επιτραπεί να αντιδράσουμε σε κάποια απότομη κίνηση, πχ. μία πολύ έντονη επιβράδυνση. Αν η απόστασή μας είναι πολύ μικρή και ο οδηγός που ακολουθούμε πατήσει απότομα το φρένο, δεν θα προλάβουμε να αντιδράσουμε και η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη. Πάμε να δούμε πόση πρέπει να είναι αυτή η απόσταση ώστε να είμαστε ασφαλείς και πως συνδέεται με τον χρόνο αντίδρασης του ανθρώπινου οργανισμού.

Τι είναι ο χρόνος αντίδρασης;
Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζουμε τι είναι ο χρόνος αντίδρασης. Πρόκειται ουσιαστικά για την χρονική διάρκεια από την στιγμή που ο άνθρωπος λαμβάνει το ερέθισμα μέχρι τη στιγμή που θα αντιδράσει. Στην περίπτωση της οδήγησης, είναι ο χρόνος από την στιγμή που για παράδειγμα θα αντιληφθούμε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου που ακολουθούμε πατάει το φρένο, μέχρι τη στιγμή που αρχίζει να φρενάρει το δικό μας αυτοκίνητο.
Πρόκειται ουσιαστικά για τα εξής βήματα που γίνονται σε αυτό το χρόνο:
-Οπτικό ερέθισμα: O οδηγός βλέπει ότι το προπορευόμενο όχημα φρενάρει
-Μετάδοση πληροφορίας στον εγκέφαλο
-Αξιολόγηση: Λαμβάνεται η απόφαση από τον εγκέφαλο και δίνεται η εντολή
-Αντίδραση: O οδηγός κινεί το πόδι και πατά με δύναμη το πεντάλ του φρένου.
Ο χρόνος αντίδρασης για τον μέσο οδηγό υπολογίζεται στα περίπου 0,7 έως 1 δλ.. Επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως για παράδειγμα την ηλικία ή την φυσική κατάσταση και την κούραση, ενώ αυξάνεται δραματικά αν ο οδηγός βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο κανόνας «χρόνος αντίδρασης επί δύο»
Για να κινούμαστε με ασφάλεια και να έχουμε χρόνο να αντιδράσουμε, είναι χρήσιμο να ακολουθούμε τον κανόνα που είναι γνωστός ως «χρόνος αντίδρασης επί δύο». Παίρνουμε ως δεδομένο το γεγονός ότι ο χρόνος αντίδρασής μας είναι 0,8 δλ. και κρατάμε απόσταση που θα διένυε το αυτοκίνητο σε διπλάσιο χρόνο, δηλαδή 1,6 δευτερόλεπτα. Έστω, λοιπόν, ότι κινούμαστε στην πόλη με 50 χλμ./ώρα (13,6 μέτρα/δλ). Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κρατήσουμε απόσταση 25-28 μέτρων από τον μπροστινό μας. Παρομοίως, στον αυτοκινητόδρομο, όπου η ταχύτητα αγγίζει τα 100 χλμ./ώρα (27 μέτρα/δλ) πρέπει η απόστασή μας από το όχημα που ακολουθούμε να ξεπερνά τα 50 μέτρα.

Συμβουλή για μοτοσυκλετιστές
Στην περίπτωση της οδήγησης μοτοσυκλέτας, η απόσταση που διανύεται κατά τον χρόνο αντίδρασης του οδηγού δεν αρκεί για να είμαστε ασφαλείς. Ο λόγος είναι ότι μπορεί ο χρόνος αντίδρασης να είναι περίπου ίδιος με αυτόν του οδηγού που ακολουθούμε, αλλά η μοτοσυκλέτα χρειάζεται μεγαλύτερη απόσταση από το αυτοκίνητο προκειμένου να ακινητοποιηθεί (απόσταση φρεναρίσματος). Συνεπώς, οι αναβάτες καλό είναι να κρατούν ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από αυτή που μας δείχνει ο κανόνας «χρόνος αντίδρασης επί δύο». Μία ακόμη χρήσιμη συμβουλή είναι οι αναβάτες να οδηγούν ακολουθώντας το ίχνος των τροχών που βρίσκονται στην πλευρά του οδηγού, ώστε στο απότομο φρενάρισμα του προπορευόμενου οχήματος να μπορέσουν να το αποφύγουν, αν η επιβράδυνση είναι αδύνατη.

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα δίνουν τη λύση
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αρκετά σύγχρονα αυτοκίνητα φέρουν αισθητήρες που επιτρέπουν στον οδηγό να γνωρίζει αν κρατά επαρκή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Σε περίπτωση που το πλησιάζει αρκετά, μία ένδειξη στο ταμπλό γίνεται κίτρινη, ενώ αν πλησιάσει ακόμα περισσότερο, η ένδειξη στον πίνακα οργάνων γίνεται κόκκινη και συνοδεύεται από ηχητική ειδοποίηση (ακολουθεί σχετική εικόνα).

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.