Άρτεμις: Το ελληνικό ηλεκτρικό όχημα που πάει παντού! (+video)

Το Artemis είναι ένα ηλεκτρικό όχημα που μπορεί να πάει παντού και αποτελεί τον καρπό της αγάπης πατέρα και γιου, για παραπληγικά άτομα.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
Artemis

Οι Βασίλης και Τάσος Λαδόπουλος (πατέρας και γιος) είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από το Artemis. Φυσικοθεραπευτές στο επάγγελμα, σχεδίασαν και κατασκεύασαν από το μηδέν, στο ερασιτεχνικό τους εργαστήριο, το ηλεκτρικό τετράτροχο όχημα για χρήση εκτός δρόμου, που μπορεί να οδηγηθεί και από παραπληγικούς.

Ως μοτοσικλετιστές, φυσιολάτρες και φυσικοθεραπευτές, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, έφτιαξαν ένα μέσο διαφυγής προς τη φύση που θα ήθελαν να τους συνοδεύει όλους, ακόμη και άτομα με κινητικές δυσκολίες. Το Artemis μπορεί να κινηθεί εντός και εκτός δρόμου, να ανέβει σκαλιά, να κινηθεί στο χιόνι και δεν θα κολλήσει ακόμη και στο δύσκολο αμμώδες τερέν μιας παραλίας.

Οι ίδιο λένε πως “πρόκειται για μια ιδέα που γεννήθηκε το 1988, που πάτησε στους τροχούς της το 2022. Πατέρας και γιος, δουλέψαμε πάνω στην ιδέα του αμαξιδιου που θα έδινε τη δυνατότητα ακόμη και σε άτομα με κινητικά προβλήματα στα κάτω άκρα (παραπληγικοί) να κινηθούν αυτόνομα στη φύση. Ένα όχημα που εμείς, ως μοτοσικλετιστές και φυσιολάτρες θα θέλαμε να έχουμε αν είμασταν παραπληγικοί. Ένα όχημα που θα επέτρεπε την φυγή από το αστικό περιβάλλον και θα διατηρούσε κάτι από την αίσθηση ελευθερίας που δίνει η μοτοσυκλέτα.


Η αρχική ιδέα στήριζε την εφαρμογή της σε εξαρτήματα που προέρχονται από μοτοποδήλατα, όπως κινητήρας, φρένα, τροχοί. Η αρχική ιδέα “φόρεσε” ποδηλατικά εξαρτήματα και ηλεκτροκινητήρα και πήρε “σάρκα και οστά”. Έτσι, ένα σχετικά απλό όχημα, αυτόνομο, με δυνατότητα κίνησης εκτός δρόμου, ασφαλές, άνετο, με σχετικά εύκολη επιβίβαση – αποβίβαση από παραπληγικό έγινε πραγματικότητα”.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:
Κινητήρας 2,2 kw 72 v, με διαφορικό, για ομαλή λειτουργία.
Τροχοί 27,5 (27,5 Χ 3 ελαστικό) μπροστά και 26 (26 Χ 4) πίσω
για ευκολία στην υπερπήδηση εμποδίων, ποιότητα κύλισης και αυξημένη ελκτική πρόσφυση.
Κάθισμα αυτοκινήτου τύπου μπάκετ, με ζώνες ασφαλείας τεσσάρων σημείων για σταθερότητα και άνεση.
Δισκοπλακες και δάγκανες ποδηλατικές.
Με τα βασικά εξαρτήματα στο εργαστήριο άρχισε ο σχεδιασμός και η κατασκευή του πλαισίου.
Κύριο υλικό το κοινό στρατζαριστό τετράγωνης διατομής 25 Χ 25 mm , για λόγους ευκολίας στην κατασκευή πρωτοτύπου και εξαιρετικής σχέσης αντοχής – βάρους – κόστους.
Τα υπόλοιπα εξαρτήματα θα κατασκευαστούν από αλουμίνιο.
Μπροστινό σύστημα.
Επιλέχθηκε η εφαρμογή υστερούντων βραχιόνων για λόγους χωροταξικούς και εργονομικούς.
Έτσι ο χώρος μπροστά από τα πόδια του οδηγού είναι μεγάλος και επίπεδος.
Πολύ σημαντικά στοιχεία για την εύκολη επιβίβαση, η οποία έχει υπολογιστεί να γίνεται από την πλαϊνή πλευρά.
Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο σχεδιασμός της κολώνας του τιμονιού, η οποία είναι ανακλινόμενη. Με τη χρήση ενός μοχλού, η κολώνα απασφαλίζει και με ελαφρά πίεση μεταφέρεται σε κατακόρυφη θέση. Έτσι ο διαθέσιμος χώρος, για την επιβίβαση αυξάνεται σημαντικά. Με ελαφρά έλξη η κολώνα επανέρχεται στη θέση της και κλειδώνει αυτόματα με μηχανισμό ασφαλείας.
Ο μηχανισμός του τιμονιού δεν θα μπορούσε να είναι ο κλασικός, με τις μπάρες άμεσης σύνδεσης τιμονιού -τροχού, λόγω της χρήσης υστερούντων βραχιόνων στην ανάρτηση.
Η βύθιση της ανάρτησης θα οδηγούσε σε ταυτόχρονη σύγκλιση των τροχών. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ένα μοχλικό σύστημα που μεταφέρει την κίνηση του τιμονιού στους τροχούς. Μέρος του μοχλικού βρίσκεται μέσα στο πάτωμα, κάτω από τα πόδια του οδηγού. Στη συνέχεια διατρέχει το εσωτερικό των βραχιόνων και μέχρι το άκρο τους, όπου συνδέεται με την πλήμνη του τροχού.

Σε ένα τέτοιο σύστημα μετάδοσης δεν μπορεί να εφαρμοστεί η κλασική γεωμετρία τιμονιού (τετράπλευρο Ακερμαν). Τα μήκη και οι γωνίες που χρησιμοποιεί το μοχλικό σχεδιάστηκαν έτσι ώστε η κίνηση των τροχών να είναι ανάλογη με αυτή του κλασικού συστήματος.

Τα αμορτισέρ αγοράστηκαν από το εμπόριο, τα ελατήρια κατασκευάστηκαν (διαφορετικά μπρος – πίσω) έπειτα από παραγγελία. Ο τροχός έχει διαδρομή 150 mm ενώ το αμορτισέρ 60mm. Τα κέντρα των μπροστινών τροχών τροποποιήθηκαν έτσι ώστε να τοποθετηθούν σε μονό βραχίονα και με άξονα μεγαλύτερης διαμέτρου.
Πλήμνες, βάση δαγκανών, έδραση τιμονιού και τα μοχλικά κατασκευάστηκαν από αλουμίνιο και εδράζονται σε ρουλεμάν.
Πίσω σύστημα.
Το πίσω σύστημα είναι ένα ξεχωριστό τμήμα που βιδώνεται πάνω στο πλαίσιο.
Αποτελείται από τον ηλεκτροκινητήρα με το διαφορικό τις βάσεις τους και τους βραχίονες της ανάρτησης. Κάθε πλευρά έχει ένα ημιαξόνιο, που διατρέχει το εγκάρσιο τμήμα βραχίονα. Στο άκρου του ημιαξονίου υπάρχει αλυσοτροχός που μεταφέρει την κίνηση και μια βάση στήριξης του στο πλαίσιο , που έχει και ρόλο βάσης δαγκάνας για το φρένο.
Πάνω στον αλυσοτροχό εδράζεται η δισκόπλακα.
Στο περιφερικό άκρο του βραχίονα εδράζεται ο αλυσοτροχός που δέχεται την κίνηση και τη μεταφέρει στο κέντρο του πίσω τροχού που συνδέεται άμεσα. Το κέντρο του πίσω τροχού κατασκευάστηκε ώστε να καλύπτει τις ανάγκες της μονόπλευρής στήριξης, να αντέχει την ροπή του κινητήρα και να κουμπώνει στον αλυσοτροχό. Και στους πίσω βραχίονες υπάρχει μοχλικο, ανάλογο του μπροστινού για τη σύνδεση τους με τα αμορτισέρ.
Το συνολικό βάρος είναι 95 κιλά.
Η μέγιστη ταχύτητα είναι 18 χλμ./ώρα
Η απόσταση από το έδαφος είναι 25 εκ.
Η αυτονομία εκτιμάται στα 20 χλμ.

*Το Artemis είναι ένα λειτουργικό πρωτότυπο και όχι προϊόν έτοιμο προς διάθεση, προς το παρόν.

ΠΗΓΗ: Escape Wheels

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου, ενώ έχει οδηγήσει περισσότερα από 2.000 αυτοκίνητα στα 20+ χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας! Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos και παίζει κιθάρα.

E-mail: [email protected]