Έτσι θα μοιάζει το Hyundai i20 N (+video)

Μετά την επιτυχημένη πορεία του i30 N, οι Κορεάτες προχωρούν στη δημιουργία ενός ισχυρού supermini. Δείτε το Hyundai i20 N των περίπου 200 ίππων...

Βρείτε μας στο

Η τρίτη γενιά του Hyundai i20 είναι πλέον γεγονός και είναι ήδη γνωστό ότι θα πλαισιώνεται από την «sportive» έκδοση N-Line. Βέβαια, για τους λάτρεις των ισχυρών αυτοκινήτων, οι Κορεάτες ετοιμάζουν μία σκληροπυρηνική έκδοση, όπως συμβαίνει και στο μεγαλύτερο μοντέλο.

Νέο Hyundai i20: Αποκάλυψη της 3ης γενιάς (+video)

Ο λόγος για το Hyundai i20 N, το οποίο έχει γνωστοποιηθεί ότι θα βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας του supermini. Η επίσημη αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη δημοσιεύσει ένα video, το οποίο βέβαια δεν είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό. Ευτυχώς, όμως, ένας ανεξάρτητος σχεδιαστικός οίκος μας δίνει μία πιο σφαιρική εικόνα για το καυτό supermini.

Ονομάζεται KKS Studio και επεξεργάστηκε την εικόνα του καμουφλαρισμένου Hyundai i20 N στην δοκιμαστική του εμφάνιση στην πίστα του Nurburgring. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία και το πρώτο στοιχείο που το διαφοροποιεί από τις «απλές» εκδόσεις είναι οι κόκκινες λεπτομέρειες στο κάτω μέρος της μάσκας και στις πλαϊνές ποδιές.

Νέο Hyundai i20: Αποκάλυψη και του εσωτερικού

Οι ζάντες είναι μεγαλύτερης διαμέτρου, ενώ στο πίσω μέρος είναι εμφανής η αεροτομή. Κάτω από το καπό θα βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας που θα αποδίδει περίπου 200 ίππους. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες του κινητήρα και γενικότερα των μηχανικών μερών της κορυφαίας έκδοσης αποτελούν προς το παρόν επτασφράγιστο μυστικό.

Μέχρι να παρουσιαστεί το αυτοκίνητο του τμήματος N-Performance, ισχυρότερη επιλογή του κορεάτικου supermini παραμένει ο 1000άρης τρικύλινδρος T-GDi, ο οποίος αποδίδει 120 ίππους και 200 Nm ροπής από τις 2.000 σ.α.λ.