Σαράντα χρόνια μετά τη γέννηση του 205 GTi, η Peugeot συνεχίζει να γράφει ιστορία, συνδέοντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μέσα από τρία γράμματα με ξεχωριστή σημασία για τη γαλλική εταιρία: G.T.i. Στις 13 Ιουνίου οι Γάλλοι παρουσίασαν το νέο E-208 GTi και μία ημέρα αργότερα στις 14 του μήνα, στις 12:30 μ.μ., το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο πήρε συμβολική εκκίνηση στη θρυλική διαδρομή των 13,626 χιλιομέτρων όπου διεξάγεται το θρυλικό 24ωρο του Le Mans. Στην καμπίνα του αυτοκινήτου βρέθηκαν ο John Elkann, διευθύνων σύμβουλος του Stellantis και ο Alain Favey, διευθύνων σύμβουλος της Peugeot.
Διαβάστε επίσης – Peugeot E-208 GTi: Θρυλική επιστροφή με 280 ίππους και μηδενικούς ρύπους!
Τριάντα 205 GTi, με οδηγούς τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους – όλοι πιστοί φίλοι της μάρκας – συνόδευσαν το E-208 GTi στον πρώτο του γύρο στην πίστα των 24 ωρών του Le Mans, σε μια εντυπωσιακή παρέλαση που έκλεψε την παράσταση.
Μεταξύ των τριάντα 205 GTi, ένα εξαιρετικό μοντέλο, το πρώτο 205 GTi, δανεικό από την Aventure Peugeot, οδηγήθηκε από VIP οδηγούς: τον Jean-Philippe Imperato, Chief Operating Officer της Stellantis Expanded Europe και τον Jean-Marc Finot, ανώτερο αντιπρόεδρο της Stellantis Motorsport.
Διαβάστε επίσης: Αναβάθμιση για το μικρό ηλεκτρικό best seller της Ευρώπης – Αυτονομία έως 433 χλμ.
Σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση ήταν μια συγκινητική στιγμή για τον Jean-Marc Finot, ο οποίος ήταν μέλος της σχεδιαστικής ομάδας του 205 GTi πριν από 40 χρόνια και ο οποίος επέβλεψε τον σχεδιασμό του νέου E-208 GTi, που αναπτύχθηκε από την Peugeot Sport.







