Petter & Oliver Solberg: Αποχαιρετισμός και ντεμπούτο στο Ράλι Ουαλίας

Το φετινό Ράλι Ουαλίας θα έχει έντονο άρωμα Solberg, καθώς ο μπαμπάς Petter Solberg θα συμμετάσχει για τελευταία φορά σε αγώνα του WRC, ενώ ο γιος Oliver Solberg θα πάρει το βάπτισμα του πυρός στο θεσμό

Βρείτε μας στο

Το Ράλι Ουαλίας (3-6 Οκτωβρίου) θα αποτελέσει κυριολεκτικά αλλαγή σκυτάλης για την οικογένεια Solberg. Ο 44χρονος, Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2003 και 4 φορές νικητής του αγώνα, Petter Solberg, θα κάνει το κύκνειο άσμα του στο WRC. Ταυτόχρονα, ο 17χρονος γιος του Oliver Solberg, που θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των ράλι, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε αγώνα του θεσμού.

Αμφότεροι, θα οδηγήσουν από ένα Volkswagen Polo GTI R5, έχοντας την υποστήριξη της Volkswagen Motorsport και της Monster Energy. Πατέρας και γιος, γνωρίζουν αρκετά καλά το Polo R5. Ο μεν Petter Solberg, πραγματοποίησε το παγκόσμιο ντεμπούτο του αυτοκινήτου, στο Ράλι Καταλονίας 2018, ο δε Oliver Solberg συμμετέχει με αυτό σε αγώνες στη Βόρεια Ευρώπη. Μάλιστα, με την πρόσφατη νίκη του στο Ράλι Λετονίας που προσμετρούσε στο ERC, έγινε ο νεότερος οδηγός που κερδίζει διεθνή αγώνα της FIA.

Συνοδηγός του Petter Solberg θα είναι ο Phil Mills, με τον οποίο κατέκτησαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και 13 νίκες στο WRC. Συνοδηγός του Oliver Solberg, θα είναι ο 23χρονος Aaron Johnston, με τον οποίο επικράτησαν στη Λετονία.

Το γεγονός ότι μπαμπάς και γιος θα αντιπαρατεθούν, με ίδιο αυτοκίνητο, για μία μοναδική φορά στις ειδικές του WRC, αποτελεί από μόνο του σημαντική είδηση. Όταν δίπλα στην είδηση προστίθεται το επώνυμο “Solberg”, το νέο αποτελεί πόλο έλξης για τους φίλους του σπορ, όπως αποδεικνύουν ήδη οι αντιδράσεις στα social media. Η πιο πρόσφατη κοινή τους εμφάνιση έγινε στο Goodwood Festival of Speed, με το πέρασμα του Oliver Solberg να κλέβει τις εντυπώσεις.

Το Ράλι Ουαλίας ήταν πάντοτε ιδιαίτερο για εμένα, οπότε η ευκαιρία να κλείσω την επαγγελματική του καριέρα στο WRC εκεί, είναι κάτι φανταστικό,δήλωσε ο Petter Solberg. “Έχω πολλές αναμνήσεις από αυτόν τον αγώνα, που υπήρξε από τα highlights της καριέρας μου. Η πρώτη νίκη στο WRC και αργότερα, η κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος εκεί, ήταν ιδιαίτερες. Όχι μόνο για εμένα, αλλά και για τον συνοδηγό μου Phil Mills, που ζει εκεί. Θα είναι ένας αγώνας με πολλά συναισθήματα, ειδικά από τη στιγμή που θα συμμετάσχω για πρώτη φορά με το γιο μου, Oliver. Είναι μια απίστευτη στιγμή για την οικογένεια Solberg, καθώς ένα κεφάλαιο κλείνει και ένα άλλο, ανοίγει”.

Η συμμετοχή του Petter Solberg στο Ράλι Ουαλίας, θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως αποχαιρετισμός στα όπλα. “Το Ράλι Ουαλίας αποτελεί μέρος του Farewell Tour που κάνω. Δεν ήθελα απλά να γράψω ένα δελτίο Τύπου που θα αναφέρει τι έχω πετύχει στο σπορ και πόσο ωραία πέρασα. Πάντα ήθελα να βγω εκεί έξω και να κάνω αυτό που πάντα αγαπούσα, αυτό που ήταν η ζωή μου: να οδηγώ ανταγωνιστικά”, συμπλήρωσε ο Mr. Hollywood.

Αισθάνομαι φανταστικά. Έχω τόσες αναμνήσεις από τον μπαμπά να οδηγεί εκεί και να κερδίζει τον αγώνα,δήλωσε ο Oliver Solberg. “Η παρουσία του θα με βοηθήσει πολύ, αφού είναι ο ήρωάς μου. Ταυτόχρoνα, να έχω τόσο κοντά μου έναν άνθρωπο που έχει κερδίσει τόσες φορές τον αγώνα, είναι εξαιρετικό. Στον αγώνα θέλω να διασκεδάσω την οδήγηση και να αποκτήσω εμπειρίες. Δεν θα προσπαθήσω να κάνω υπέρβαση από πλευράς επιδόσεων, θέλω να τερματίσω καθώς έχω ακούσει πως είναι από τους πιο τεχνικούς αγώνες της σεζόν. Δεν ξέρω αν θα κερδίσω τον πατέρα μου, ωστόσο είναι βέβαιο πως ο χρόνος του θα είναι ο πρώτος που θα αναζητώ στον τερματισμό των ειδικών διαδρομών.

Ο έφηβος ακόμη Oliver Solberg -κλείνει τα 18 στις 23 Σεπτεμβρίου-, θα πρέπει προτού συμμετάσχει στον αγώνα, να περάσει τις εξετάσεις οδήγησης στη Σουηδία. Λέτε να μην τα καταφέρει;

mm
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

E-mail: ndouzinas@traction.gr