Που κατασκευάζονται τα Mazda που έρχονται στην Ελλάδα

Η Mazda είναι ιαπωνική μάρκα και αυτό το γνωρίζουν οι περισσότεροι. Που κατασκευάζονται όμως τα αυτοκίνητά της; Πάμε να δούμε.

Βρείτε μας στο

Όσοι μας παρακολουθείτε γνωρίζετε πως κατά καιρούς κάνουμε διάφορα θέματα σχετικά με το που κατασκευάζονται τα αυτοκίνητα που έρχονται στην χώρα μας. Αυτή την φορά το θέμα μας αφορά τη Mazda και σε ποια χώρα κατασκευάζονται τα αυτοκίνητά της που εισάγονται στην χώρα μας.

Δείτε επίσης: Που κατασκευάζονται τα Toyota που έρχονται Ελλάδα

Διαβάστε ακόμη: Που κατασκευάζονται τα Mitsubishi που έρχονται Ελλάδα

Δείτε εδώ που κατασκευάζονται τα Honda που έρχονται στην Ελλάδα

Δείτε επίσης: Που κατασκευάζονται τα Mitsubishi που έρχονται Ελλάδα

Δείτε επίσης: Μεγάλη έρευνα – Όλα τα εργοστάσια του ομίλου VW και ποια μοντέλα κατασκευάζονται σε αυτά

Θέμα σχετικά εύκολο είναι η αλήθεια, καθώς μόνο ένα μοντέλο της δεν κατασκευάζεται στην Ιαπωνία. Πάμε όμως να τα δούμε ένα προς ένα και να δούμε που κατασκευάζονται.

Mazda2: Μεξικό
Mazda3: Ιαπωνία
Μazda6: Ιαπωνία
Mazda CX-30: Ιαπωνία
Mazda CX-5: Ιαπωνία
Mazda MX-5: Ιαπωνία
Mazda MX-30: Ιαπωνία

Εκτός από την εξαίρεση του Mazda2 λοιπόν, όλα τα υπόλοιπα μοντέλα κατασκευάζονται στην Ιαπωνία. Το ίδιο ισχύει όμως και για τα μοτέρ των μοντέλων της Mazda, τα οποία είναι όλα Made In Japan εκτός από ένα. Ο λόγος για το μοτέρ SkyActiv-G122 το οποίο τοποθετείται στο CX-30 και κατασκευάζεται και αυτό στο Μεξικό.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr