Πρώτη πτήση για το τουρκικό ιπτάμενο όχημα (+video)

Την πρώτη του δοκιμαστική πτήση ολοκλήρωσε με επιτυχία το τουρκικό ιπτάμενο αυτοκίνητο «Cezeri». Δείτε το σχετικό video...

Βρείτε μας στο

Πριν από μερικές ημέρες είχαμε δημοσιεύσει ένα video με την πρώτη επιτυχημένη πτήση για ιαπωνικό αυτοκίνητο. Αυτή τη φορά η είδηση αφορά το πρώτο τουρκικό ιπτάμενο αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται το ιπτάμενο αυτοκίνητο του λαού (+video)

Το εικονιζόμενο όχημα ονομάζεται «Cezeri» και ανήκει στην εταιρεία Baykar Technologies. Ζυγίζει 230 κιλά και προς το παρόν μπορεί να μεταφέρει αποκλειστικά ένα άτομο. Αργότερα, θα υπάρξει μία έκδοση που θα μπορεί να «φιλοξενήσει» περισσότερους από έναν επιβάτη, αλλά και μία ειδικά κατασκευασμένη για τις ταχυμεταφορές. Η τουρκική εταιρεία αναφέρει πως το ιπτάμενο αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα έως 100 χλμ./ώρα. Ταυτόχρονα, είναι ικανό να διανύσει αποστάσεις της τάξης των 70-80 χιλιομέτρων.

Το «Cezeri» εξοπλίζεται με οκτώ ηλεκτροκινητήρες και η πρώτη πτήση ολοκληρώθηκε με τη μέγιστη απόσταση από το έδαφος να αγγίζει τα μόλις 10 μέτρα. Αυτό συνέβη διότι πρόκειται για μία δοκιμαστική πτήση, ενώ χρησιμοποιήθηκε και ένα καλώδιο ασφαλείας για την περίπτωση που κάτι θα πήγαινε στραβά.

Πριν δείτε το video, αξίζει να αναφέρουμε πως η τουρκική εταιρεία Baykar Technologies ειδικεύεται στη δημιουργία drones εδώ και αρκετά χρόνια. Μάλιστα, πρόσφατα εισήλθε και στον τομέα των στρατιωτικών drones.