Απλές συμβουλές για την σωστή χρήση του κλιματισμού στο αυτοκίνητο

Οι ζέστες... έσφιξαν και το κλιματιστικό στο αυτοκίνητό μας δουλεύει υπερωρίες. Ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να πάρουμε τα μέγιστα από αυτό.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
κλιματισμός ψυκτικό υγρό

Ο κλιματισμός ειδικά στο αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες, είναι ευεργετικός. Καλό είναι λοιπόν να γνωρίζουμε πως να τον χρησιμοποιούμε ώστε να πάρουμε τα μέγιστα από την απόδοσή του, σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες μας και τις ισχύουσες συνθήκες.

Διαβάστε επίσης: Καμπίνα φούρνος… Πως καταπολεμάμε τις υψηλές θερμοκρασίες;

Ας δούμε λοιπόν μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού στο αυτοκίνητό μας.


  1. Εκμεταλλευτείτε την αυτόματη λειτουργία: Δώστε λίγο χρόνο στην καμπίνα να δροσιστεί. Κάντε τα πρώτα μέτρα με ανοικτά παράθυρα και μετά ενεργοποιήστε την αυτόματη λειτουργία. Ρυθμίστε την θερμοκρασία στο επιθυμητό επίπεδο (συνήθως 22 βαθμοί είναι καλά για το καλοκαίρι) και πατήστε το “Auto”. Το σύστημα κλιματισμού θα φροντίσει για τη διατήρηση της θερμοκρασίας στο επιθυμητό επίπεδο. Θυμηθείτε όμως να μην την θέτετε σε λειτουργία κατευθείαν, με το που ξεκινάτε.
  2. Διζωνικός κλιματισμός: Ακόμη ένα χαρακτηριστικό που βρίσκεται σε πολλά σύγχρονα αυτοκίνητα. Αν το έχετε απλώς ρυθμίστε τη θερμοκρασία ανεξάρτητα για εσάς και τον συνοδηγό σας. Κάθε άνθρωπος δεν αντιλαμβάνεται το ίδιο τη θερμοκρασία, ενώ μπορεί στο μέρος του να πέφτει ήλιος και να τον ζεσταίνει. Επομένως είναι λογικό να έχει διαφορετικές ανάγκες ο οδηγός από τον συνοδηγό. Ο διζωνικός κλιματισμός λύνει τις όποιες διαφορές των εμπρός επιβατών (εννοείται κάνουμε το ίδιο αν υπάρχει δυνατότητα ξεχωριστής ρύθμισης για τους πίσω επιβάτες).

  3. Τα σύγχρονα συστήματα κλιματισμού των αυτοκινήτων επιδρούν λιγότερο στην συνολική μέση κατανάλωση του αυτοκινήτου από ότι τα παλαιότερα συστήματα κλιματισμού. Αν πάντως έχετε αυτοκίνητο παλαιότερης τεχνολογίας και ταξιδεύετε σε αυτοκινητόδρομο, είναι οικονομικότερο να έχετε το αιρκοντίσιον σε λειτουργία παρά τα παράθυρα ανοικτά, σε ταχύτητες άνω των 70 χλμ./ώρα. Και σίγουρα είναι και πιο ήσυχο.

  4. Ο κλιματισμός βελτιώνει τις συνθήκες παραμονής στην καμπίνα, επομένως αυξάνει την συγκέντρωση του οδηγού στον δρόμο και έτσι την ενεργητική ασφάλεια. Παρόλα αυτά αν έχετε πολύ χαμηλά ρυθμισμένη τη θερμοκρασία μπορεί να κινδυνεύει η υγεία σας. Όπως είπαμε και πιο πριν, οι ειδικοί λένε πως οι 22 βαθμοί είναι αρκετοί. Αν πάλι έξω έχει καύσωνα, καλό είναι να είναι λίγο παραπάνω, για να μην υποστεί το σώμα σας κάποιο σοκ από την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας, μόλις βγείτε από το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

  5. Χρήση ανακύκλωσης αέρα: Το καλοκαίρι καλό είναι να χρησιμοποιείται μόνο αφού έχει φτάσει η θερμοκρασία στο εσωτερικό, στο επιθυμητό επίπεδο.

  6. Χρησιμοποιήστε ποιοτικά φίλτρα: Τα φίλτρα καμπίνας είναι σημαντικά για την ίδια μας την υγεία, καθώς φιλτράρουν τον αέρα που εισπνέουμε. Καλό θα είναι λοιπόν να επιλέγουμε από… το πάνω ράφι.

  7. Ανοίξτε τους αεραγωγούς: Πολλοί ξεχνούν να ανοίξουν τους αεραγωγούς πλήρως με αποτέλεσμα τη μειωμένη απόδοση του συστήματος κλιματισμού. Σιγουρευτείτε πως είναι όλοι οι αεραγωγοί του ταμπλό (αλλά και πίσω αν υπάρχουν), ανοικτοί. Φυσικά μπορείτε να κατευθύνετε αναλόγως και τον αέρα, ο οποίος καλό είναι να μην πέφτει επάνω σας, ειδικά στα μάτια σας καθώς στεγνώνουν. Η σωστή επιλογή είναι να ρίχνουν τον αέρα ψηλά.

  8. Μην αμελείτε τη συντήρησή του: Το σύστημα κλιματισμού θέλει και αυτό συντήρηση. Μην το αμελείτε γιατί θα μειωθεί η αποδοτικότητά του μακροπρόθεσμα. Η καλύτερη εποχή για την συντήρησή του είναι το φθινόπωρο ή η άνοιξη.

  9. Υγρασία στο κύκλωμα: Κλείστε τον κλιματισμό λίγο πριν φτάσετε στον προορισμό σας και αφήστε μόνο τον ανεμιστήρα να δουλεύει. Έτσι, η υγρασία που χτίζεται στο κύκλωμά του θα εξαφανιστεί από τη ροή του αέρα.

  10. Ο κλιματισμός έχει ευεργετικές συνέπειες και το χειμώνα. Και αυτό γιατί αφυγραίνει τον αέρα και αποτρέπει το θόλωμα των τζαμιών. Μάλιστα, αυτό γίνεται αυτομάτως στη λειτουργία Auto.
tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου, ενώ έχει οδηγήσει περισσότερα από 2.000 αυτοκίνητα στα 20+ χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας! Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos και παίζει κιθάρα.

E-mail: [email protected]