Η μάχη των supermini στην Ευρώπη: Αυτά είναι τα μοντέλα του Top 5

Η κατηγορία των supermini ή μικρών αυτοκινήτων αν προτιμάτε είναι άκρως δημοφιλή και απαρτίζεται από παραδοσιακές δυνάμεις. Ας δούμε το Top 5.

Βρείτε μας στο

Παραδοσιακά η κατηγορία των supermini αυτοκινήτων ή μικρών, αν προτιμάτε έχει ιδιαίτερη απήχηση καθώς τα αυτοκίνητά της προσπαθούν να είναι πολυδιάστατα και να καλύψουν όλες τις ανάγκες μιας σύγχρονης, μικρής οικογένειας.

Διαβάστε επίσης: Αυτές είναι οι ευρωπαϊκές ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων για το 2020 

Δεν είναι τυχαίο πως για χρόνια βρίσκεται ψηλά στις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού, ενώ μερικά από τα μοντέλα που βρίσκονται σε αυτήν μετρούν πολλά χρόνια ιστορίας πίσω τους. Ποια είναι όμως τα supermini αυτοκίνητα που έχουν πουλήσει περισσότερο το 2020;

Δείτε επίσης: Δεν θα πιστεύετε πόσο πληρώνουν στις Η.Π.Α. το λίτρο της βενζίνης

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των πωλήσεων στην Ευρώπη, τα οποία δημοσιεύει ο JATO, πρώτο μοντέλο σε πωλήσεις στην κατηγορία αλλά και στην γενική κατάταξη είναι το Renault Clio. Το γαλλικό supermini έχει πουλήσει προς το παρόν 24.914 αυτοκίνητα, καταφέρνοντας μάλιστα να ρίξει από την πρώτη θέση το VW Golf.

Πίσω από το Renault Clio βρίσκεται το Peugeot 208, επίσης νέο μοντέλο, με 20.923 πωλήσεις. Την τριάδα κλείνει το Opel Corsa (και αυτό νέο μοντέλο) με 18.406 ταξινομήσεις. Στις τελευταίες δύο θέσεις του Top 5 των πωλήσεων των supermini στην Ευρώπη συναντάμε τα Citroen C3 και VW Polo με 16.254 και 16.181 ταξινομήσεις αντίστοιχα.

Η χρονιά βέβαια είναι μεγάλη και ο Covid-19 ενδεχομένως να φέρει τα πάνω κάτω μέχρι το τέλος του έτους στις ταξινομήσεις όχι μόνο των supermini αλλά και στην γενικότερη αγορά.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr