Volvo: Μόνο ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030

Έως το 2030 η Volvo δεσμεύτηκε να προσφέρει μια γκάμα μοντέλων που θα αποτελείται αποκλειστικά από αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις.

Βρείτε μας στο
Volvo ηλεκτρικοί κινητήρες Σουηδία

Ο μετασχηματισμός της Volvo Cars σε κατασκευαστή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει ήδη ξεκινήσει και αποτελεί τμήμα του φιλόδοξου κλιματικού πλάνου της εταιρίας, το οποίο εστιάζει στη συνεχή μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στον κύκλο ζωής κάθε αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης – Volvo: “Made in Sweden” θα είναι οι ηλεκτρικοί κινητήρες της

Η απόφαση της Volvo Cars βασίζεται στην προσδοκία ότι τόσο η νομοθεσία όσο και η ταχεία επέκταση υποδομών φόρτισης υψηλής ποιότητας θα επιταχύνουν την αποδοχή των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το κοινό. Έτσι έως το 2030 η εταιρεία σκοπεύει να καταργήσει σταδιακά κάθε μοντέλο της με κινητήρα εσωτερικής καύσης, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών, και να διαθέτει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η πορεία της Volvo Cars προς την καθολική εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης συνοδεύεται από προσήλωση στις online πωλήσεις και μία πιο πλήρη, ελκυστική και ξεκάθαρη προσφορά προς τον πελάτη υπό το όνομα Care by Volvo. Όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα θα είναι διαθέσιμα μόνο online.

Η φιλοδοξία για το 2030 αντανακλά την επιτάχυνση της στρατηγικής της Volvo Cars για το πέρασμα στην ηλεκτροκίνηση, που βασίζεται στην ισχυρή ζήτηση για τα αυτοκίνητά της με ηλεκτροκινητήρες κατά τα πρόσφατα χρόνια, αλλά και στη σταθερή πεποίθηση ότι η αγορά των μοντέλων με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα φθίνει συνεχώς.

Διαβάστε επίσης: Volvo PV36: Η “Carioca” της Volvo

“Για να παραμείνουμε επιτυχημένοι, χρειαζόμαστε κερδοφόρο ανάπτυξη. Επομένως, αντί να επενδύουμε σε επιχειρηματικές δραστηριότητες που συρρικνώνονται, επιλέγουμε να επενδύσουμε στο μέλλον – ηλεκτρικά και online”, δήλωσε ο Håkan Samuelsson, CEO της Volvo Cars. “Είμαστε απολύτως προσηλωμένοι στο να αναλάβουμε ηγετική θέση στη ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων”.

Η Volvo Cars λανσάρισε το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, XC40 Recharge, σε αγορές ανά τον κόσμο το προηγούμενο έτος. Αργότερα μέσα στη σημερινή ημέρα, η εταιρεία θα αποκαλύψει το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητό της, ένα νέο μοντέλο της Σειράς 40.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, η Volvo Cars θα λανσάρει αρκετά ακόμη ηλεκτρικά μοντέλα. Ήδη, έως το 2025, η εταιρεία σκοπεύει το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών της να προέρχεται από αμιγώς ηλεκτρικά και το υπόλοιπο από υβριδικά αυτοκίνητα. Μέχρι το 2030, κάθε αυτοκίνητο που διαθέτει στην αγορά θα πρέπει να είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr